Wednesday, July 18, 2018

ΔΕΚΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Δέκα ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης πήραν σήμερα περιβαλλοντική αδειοδότηση για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δέκα σταθμοί είναι: Κοσμοράδιο, Republic, Μήνυμα, Libero, Velvet, Ακρίτες του Πόντου, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, VFM και Ζοο.

Οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν, έπειτα κι από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο «πάρκο κεραιών» του Χορτιάτη (ύψωμα «Κολοσύρτης») για τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα τέλη του προηγούμενου Απριλίου. Τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, οι δέκα σταθμοί νομιμοποιούν τις κεραιοδιατάξεις τους, ενώ όπως είπε η εκπρόσωπος του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Μινοπούλου, οι μετρήσεις έγιναν στο συγκεκριμένο χώρο και σε διαφορετικές θέσεις, όμως δε διαπιστώθηκαν υπερβάσεις των ορίων.

Αντιρρήσεις για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν υπήρξαν, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας από τους λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη περίπου οι 20 έχουν καταθέσει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και 14 από αυτούς πήραν τις άδειες. Η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεση των μελετών μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα δοθεί παράταση.


No comments:

Post a Comment