Sunday, July 29, 2018

PAROS SUBLIME

Στις ονειρικές βιλίτσες της Παροικιάς των €2.500.000

Πετρόχτιστες, με εντυπωσιακή πισίνα
 και χώρους ηρεμίας και χαλάρωσης

Πάρος, η Ελλάδα λαμπυρίζει εδώ! Ένα νησί κατάλευκο, σαν το μάρμαρο της, η χαρά του καλλιτέχνη, πανηγύρι χρωμάτων και αισθήσεων! Μ’ έναν αέρα ζωοδότη και μαέστρο, με φιλόξενους κατοίκους, πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς και αμέτρητες αμμουδερές παραλίες. Είναι όμως και ένα νησί που τα τελευταία χρόνια επενδύει «χαμηλόφωνα» στην οργανωμένη ανάπτυξη καλαίσθητων δομών φιλοξενίας αφήνοντας πίσω τα άναρχα και πρόχειρα σχεδιασμένα καταλύματα ενός μαζικού τουρισμού που η Πάρος θέλει να ξεχάσει…
Την τελευταία δεκαετία, στα μαγικά, κατάλευκα, πετρόχτιστα χωριά του νησιού ανακαλύπτει κανείς πραγματικά «διαμάντια» αρχιτεκτονικής που συνδυάζουν αριστοτεχνικά το παραδοσιακό και το μοντέρνο, προσφέροντας στους επισκέπτες αξέχαστα καλοκαίρια. Όμως το νησί δεν θέλει να είναι μόνο ένας (ακόμα) μαγευτικός «καλοκαιρινός προορισμός». Αναζητά κάτι περισσότερο από τους επισκέπτες του, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις φιλοξενίας όλες τις εποχές του χρόνου.
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το πανέμορφο συγκρότημα δύο εξοχικών κατοικιών της Παροικιάς, στα δυτικά της Πάρου, σε απόσταση αναπνοής από τη φημισμένη παραλία Μαρτσέλο, το οποίο διατίθεται και προς πώληση από το διεθνές μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty αντί του ποσού των 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο βιλίτσες σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων, τις οποίες ο κατασκευαστής έχει φτιάξει τη μία δίπλα στην άλλη και οι οποίες μοιράζονται μία υπέροχη κοινή πισίνα, σε απόσταση 20-30 μέτρων από τις οικίες. Γύρω από αυτόν τον χώρο, στον οποίο επίσης κυριαρχεί η μοναδική παριανή πέτρα, επικεντρώνονται όλες οι καλοκαιρινές δραστηριότητες των φιλοξενούμενων του συγκροτήματος, καθώς εκτός από το κρυστάλλινο νερό και τον μεγάλο χώρο για ηλιοθεραπεία κυριαρχεί ένα ονειρικό ξύλινο κιόσκι με πέτρινη τραπεζαρία, μπαρ και άνετο καθιστικό που πραγματικά κλέβει τις εντυπώσεις.
Εντυπωσιακά όμορφες όμως όμως είναι και οι δύο εξοχικές κατοικίες, εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους, πετρόχτιστες, με ένα μεγάλο living room η κάθε μία (με τζάκια και μεγάλους καναπέδες) και φυσικά με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και τέσσερα υπνοδωμάτια με εσωτερικά μπάνια που δεν θέλεις να βγαίνεις από αυτά… Η διακόσμηση και η εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων είναι ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός γνήσιας κυκλαδίτικης παράδοσης με μοντέρνες στιλιστικές επεμβάσεις, με τα ξύλινα δοκάρια της οροφής και τους πέτρινους, ανάγλυφους τοίχους να προσφέρουν τα μέγιστα στη συνολικά μαγική εικόνα αυτού που αποκαλούμε «αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι».
Επιπλέον, τα δύο εξοχικά, που το μεσιτικό γραφείο δεν διευκρινίζει αν προσφέρονται και ξεχωριστά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, διαθέτουν αυτόνομους εξωτερικούς χώρους για χαλάρωση, καφέ και ποτό, ενώ κοινή είναι μία μοναδικής ομορφιάς εξωτερική πέτρινη τραπεζαρία με κιόσκι-γαλαρία, η οποία επικοινωνεί απευθείας με τις δύο κουζίνες.
Ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά το συγκρότημα «Paros Sublime», όπως ονομάζει το εξοχικό η Sotheby’s, πρέπει να γίνει και για τον περιβάλλοντα χώρο, έναν πανέμορφο κήπο με λουλούδια και πέτρινα μονοπάτια και χαμηλούς εξωτερικούς φωτισμούς, ένα από τα οποία οδηγεί και στον χώρο της πισίνας.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκρότημα υπάρχει τζακούζι, μπάνιο ατμού, ενώ η απόσταση από τη φημισμένη παραλία του Μαρτσέλο είναι μόλις τρία λεπτά με το αυτοκίνητο.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment