Monday, February 19, 2018

SEA ONE'S BAROQUE STYLE PENTHOUSE 

Το Αυτοκρατορικό ρετιρέ εκατομμυρίων του Τελ Αβίβ

1.200 τετραγωνικά εξωφρενικού πλούτου 
στον παραθαλάσσιο ουρανοξύστη Sea One

Τελ Αβίβ! Μια πρωτεύουσα μόλις 110 ετών που ποτέ δεν έπαψε να εξελίσσεται έτσι ώστε σήμερα να αποτελεί τη Σίλικον Βάλεϊ της Αραβίας και το Μαϊάμι της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μια πραγματική μητρόπολη με ουρανοξύστες, υπερπολυτελείς αρχιτεκτονικές κατασκευές και χλιδάτα ξενοδοχεία, που αγαπάει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και που διασκεδάζει έντονα, απολαμβάνοντας στο έπακρο τους καρπούς της ταχύτατης εξέλιξης της.
Στο Τελ Αβίβ υπάρχουν 13 επίσημες πλαζ που εκτείνονται σε μήκος 14 χλμ. με μοναδικής ποιότητας νερά και άμμο, τέλεια οργανωμένες και με άψογες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση. Σε μία από αυτές, στη Banana Beach, ελάχιστα λεπτά από το Κέντρο της πρωτεύουσας, το 2012 ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, ο περίφημος Sea One, του αρχιτέκτονα Harald Klein.
Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων 28 ορόφων, ύψους 100 μέτρων, μεταμοντέρνου αρχιτεκτονικού στυλ, το οποίο παρέχει στους εύπορους ενοίκους του υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου 24 ώρες το 24ωρο, περιλαμβάνοντας από από πισίνα και spa μέχρι εστιατόριο, γυμναστήριο και μπαρ, καθώς και ρεσεψιόν πανέτοιμη να εξυπηρετήσει την οποιαδήποτε επιθυμία. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα τόσο του απέραντου γαλάζιου της Μεσογείου όσο και της πρωτεύουσας του Ισραήλ, σε ελάχιστη απόσταση από τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα της.
Το Sea One στην πραγματικότητα είναι χτισμένο στα πρότυπα πράγματι του Μαϊάμι, εκεί που  διαμερίσματα βρίσκονται μία ανάσα από το νερό των καναλιών και της θάλασσας και τα οποία κοστίζουν ολόκληρες περιουσίες. Έτσι και εδώ, η κατασκευάστρια εταιρία και ο αρχιτέκτονας του ουρανοξύστη, έχει δημιουργήσει στους τελευταίους τρεις ορόφους, αντίστοιχα πολυτελή ρετιρέ, τα οποία όμως απευθύνονται σε πραγματικούς μεγιστάνες και κροίσους του πλανήτη. Ένα από αυτά μάλιστα, σχεδιασμένο και διακοσμημένο σε αυστηρά επιβλητικό και  μπαρόκ στυλ, θεωρείται ως το ακριβότερο προς πώληση διαμέρισμα σε ολόκληρο το Τελ Αβίβ, πιθανά και στη Μ. Ανατολή, ενώ και το μεσιτικό γραφείο της Sotheby’s International Realty που έχει αναλάβει τη διάθεση του αφήνει εντελώς «ανοιχτή» την τιμή («κατόπιν συνεννόησης»).
Το απόλυτο ρετιρέ του εξωφρενικού πλούτου του Sea One καταλαμβάνει 1.200 τετραγωνικά μέτρα, με τρεις τεράστιες βεράντες οι οποίες έχουν θέα προς δυτικά, νοτίως και προς βορρά, ενώ περιλαμβάνονται και δύο μικρότερα μπαλκόνια. Η πραγματικά βασιλικού στυλ κατοικία, διαθέτει μία εντυπωσιακή κύρια κρεβατοκάμαρα 75 τετραγωνικών και τρεις μικρότερες σουίτες με μαρμάρινα μπάνια, πανάκριβο μωσαϊκό επίσης από μάρμαρο και ξύλινα πατώματα.
Κατασκευασμένη στην Ιταλία μέσω ειδικής παραγγελίας, η αυτοκρατορική επίπλωση προκαλεί δέος ως προς τη λαμπρότητα και την ποιότητα των υλικών της, ενώ χρυσαφένιες λεπτομέρειες κυριαρχούν σε όλους τους χώρους και δωμάτια του διαμερίσματος. Δέος προκαλεί και το ύψος των ταβανιών, τα οποία φτάνουν τα 6 μέτρα, προσφέροντας στους χώρους τη μεγαλοπρέπεια ενός πραγματικού παλατιού άλλης εποχής.
Επιπλέον, τα -μοναδικής τεχνικής- χειροποίητα πολύχρωμα μωσαϊκά δαπέδου προσφέρουν μια ακόμα αίσθηση πολυτέλειας στους χώρους, ενώ αριστουργηματικές κουρτίνες, πολυέλαιοι με κρυστάλλους, διακοσμητικοί κίονες, luxurious ξαπλώστρες και καναπέδες συμπληρώνουν το ντεκόρ ενός διαμερίσματος που ικανοποιεί ακόμα και τις πιο υψηλού οικονομικού επιπέδου απαιτήσεις. Έτσι κι αλλιώς, το συγκεκριμένο ρετιρέ απευθύνεται πρωτίστως σε μεγιστάνες και κροίσους, καθώς η τιμή του θα ανέρχεται σίγουρα σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment