Monday, February 19, 2018

ANEMI HOTEL

To 5άστερο «θαύμα» της Φολεγάνδρου

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από
 τη βοτσαλωτή παραλία του Καραβοστάση

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Φολέγανδρος γνωρίζει μια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και μάλλον όχι τυχαία γιατί πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς κυκλαδίτικο νησί, ιδανικό για ζευγάρια και μεγάλους έρωτες, με απίστευτη θέα προς το Αιγαίο, παραδοσιακή αρχιτεκτονική ανεπηρέαστη από το πέρασμα του χρόνου, εξαιρετικό φαγητό αλλά και διασκέδαση με άποψη και αισθητική. Πρόκειται για έναν τουριστικό προορισμό που διαφέρει αρκετά από τον συνήθη -μαζικό- των υπόλοίπων κυκλαδίτικων νησιών (με κάποιες μικρές αξαιρέσεις), καθώς η πλειοψηφία των τουριστών που τον επισκέπτεται αναζητά ηρεμία, χαλάρωση και δράσεις περισσότερο εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα την πεζοπορία στα πολλά και οργανωμένα λιθόστρωτα μονοπάτια, τις ρομαντικές βόλτες στα γραφικά σοκάκια και στο Κάστρο αλλά και την ψυχική ανάταση που προσφέρουν οι μαγικές γωνιές με την απίστευτη θέα.
Επιπλέον, στην Φολέγανδρο έχουν αναπτυχθεί ξενοδοχειακές υποδομές που σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν σεβαστεί το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σε τιμές γενικά ανεκτές.
Μία από τις πιο εντυπωσιακές -σε αρχιτεκτονική και διακόσμηση- μονάδες, η οποία μάλιστα πρόσφατα περιελήφθη σε ταξιδιωτικό αφιέρωμα του ιστότοπου της Vogue, είναι το 5άστερο Anemi Hotel, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την χώρα της Φολεγάνδρου. Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τη βοτσαλωτή παραλία του Καραβοστάση, το Anemi περιλαμβάνει 12 ξεχωριστά κτίσματα, δύο επιπέδων, όλα με θέα το Αιγαίο και το λιμάνι του νησιού, τα οποία συνδυάζουν αριστουργηματικά τη μοντέρνα σχεδίαση με την κυκλαδίτικη, κατάλευκη αισθητική. Με επικεφαλή αρχιτέκτονα τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Anemi είναι εναρμονισμένο πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, καθώς ακόμα και αυτές οι διώροφες κατασκευές του, στη συνολικά 16 στρεμμάτων έκταση, δεν διαταράσσουν σε κανένα σημείο το σκηνικό της περιοχής, που περιλαμβάνει χαμηλού ύψους κατοικίες.
Η ομάδα του Σαμαρά ήταν επίσης σχολαστική στις λεπτομέρειες, παίρνοντας πολλές ιδέες από την αισθητική του νησιού. Για παράδειγμα, οι απαλές γωνίες και το κατάλευκο, εξωτερικό χρώμα των κατοικιών που έχουν σχήμα κύβου είναι πανταχού παρόν σε όλες τις δομές του ξενοδοχείου, ενώ οι βεράντες και τα μπαλκόνια έχουν απόλυτη συνάφεια με το εσωτερικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι να δένουν απόλυτα μεταξύ τους, χωρίς τίποτα να προκαλεί ή να κάνει άσχημη εντύπωση ως «ξένο σώμα». Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και ο σχεδιαστής Σταύρος Παπαγιάννης, ο οποίος «έντυσε» τις σουίτες και τα δωμάτια με χειροποίητα, παραδοσιακά υφάσματα και χαλιά του νησιού, χρησιμοποιώντας έπιπλα από νέους, φημισμένους σχεδιαστές οπως οι Flos, B&B Italia και Charles & Ray Eames.
Κάθε ένα από τα 44 δωμάτια και σουίτες του Anemi, εμβαδού από 35 έως και 70 τετραγωνικών μέτρων, έχει σχεδιαστεί ανεξάρτητα, δίνοντας έμφαση -μεταξύ των άλλων- και στις μοναδικές φωτογραφίες της Μαργαρίτας Νικητάκη από την καλοκαιρινή ζωή του νησιού που διακοσμούν αρμονικά κάθε κρεβατοκάμαρα. Την εσωτερική διακόσμηση συμπληρώνουν σικ αντικείμενα, ρουστίκ ξύλινα ταβάνια και πολυτελή και άνετα μπάνια. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις τρεις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου που περιλαμβάνουν ιδιωτικές πισίνες, χώρο για φαγητό, καθιστικό και βέβαια υπέροχη θέα προς το Αιγαίο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Ameni διαθέτει και ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το Lure Seafood Restaurant, στο οποίο ο σεφ Μιχάλης Μπίρτσιος προσφέρει εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις με έμφαση στις θαλασσινές γεύσεις και βέβαια στη μεσογειακή διατροφή.

No comments:

Post a Comment