Friday, November 27, 2015

United Societies of Balkans | Non-governmental organization
GR
Βίντεο του μήνα
Gender Violence in Invisible Theatre
Τι θα κάνατε αν βλέπατε κάποιον να χτυπάει την κοπέλα του στη μέση του δρόμου; Οι εθελοντές μας δημιούργησαν ένα βίντεο με στόχο να "εξετάσουν" τις αντιδράσεις του κόσμου.

Μάθετε περισσότερα.
THESSALONIKI FORUM: Νέοι και Κοινωνική Καινοτομία
Εκδήλωση με τίτλο "THESSALONIKI FORUM: YOUTH AND SOCIAL INNOVATION", Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου 2015.

Το ίδρυμα Anna Lindh Mediterranean Foundation  σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την εκδήλωση "THESSALONIKI FORUM: YOUTH AND SOCIAL INNOVATION", η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου 2015. Η φετινή εκδήλωση θα εστιάσει στους νέους, τον διάλογο και τη συμμετοχή τους, καθώς και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως βάση για την ανάπτυξη του περιφερειακού προγραμματισμού, στα πλαίσια της πρόσφατης διαβούλευσης για την ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τον εορτασμό της 20ης επετείου της ευρωπαϊκής και μεσογειακής συνεργασίας.
Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως συνεπικεφαλής του δικτύου Anna Lindh Foundation στην Ελλάδα συμμετέχουν και στη φετινή εκδήλωση , "THESSALONIKI FORUM 2015". Οι ομιλίες και δραστηριότητες της φετινής διοργάνωσης ξεκινούν στις 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, με χώρους διεξαγωγής το ξενοδοχείο Electra Palace και τις αίθουσες τους δημαρχείου Θεσσαλονίκης.Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου, 1 Δεκεμβρίου, στις 11.30, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί debate, στην ΧΑΝΘ, στις 19.30.

Περισσότερες πληροφορίες


Anna Lindh Foundation
USB NGO

EVS στη Cluj-Napoca: αναζητάμε συμμετέχοντες!
Κάλεσμα εθελοντών για EVS πρόγραμμα στη Ρουμανία
Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων αναζητούν 2 συμμετέχοντες για EVS πρόγραμμα στη Ρουμανία, το οποίο θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο 2015- Ιούλιο 2016. Οι εθελοντές θα απασχολούνται σε νηπιαγωγείο με παιδιά ηλικίας 1-6 ετών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εθελοντές θα κληθούν να επικοινωνούν με τα παιδιά στην αγγλική γλώσσα και να βοηθούν τους εκπαιδευτικούς στη διεξαγωγή των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Για δηλώσεις συμμετοχής, αποστείλατε τα προσωπικά σας στοιχεία και το βιογραφικό σας σημείωμα στο volunteer@usbngo.gr, μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες
 
Πληροφορίες Εδώ
Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού 2015
Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκης

International Volunteer Day 2015
Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Οργανώσεις και φορείς από όλο τον κόσμο διοργανώνουν κάθε χρόνο δράσεις με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και της αξίας του εθελοντισμού.
Στις 5/12/2015, οι εθελοντές μας θα βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα μοιράζονται μαζί σας τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις.
Μαθαίνω, συζητώ, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου
4ήμερο εκδηλώσεων, 7/12/2015

I learn_ discuss_ defend my rightsΟι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων συμμετέχουν στο 4ήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Praksis σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου Καλαμαριάς. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας και η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της άσκησης δικαιωμάτων μέσα από την τέχνη και το διάλογο.
Ο φορέας μας θα υλοποιήσει δραστηριότητες που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά, στις 7 και 9 Δεκεμβρίου.

No comments:

Post a Comment