Friday, November 27, 2015

ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΦΙΛΚΕΡΑΜ

Την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθεί εκ νέου ο πλειστηριασμός για την εκποίηση ακινήτων της πτωχευμένης ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μεταξύ αυτών και του οικοπέδου όπου στεγάζεται η θυγατρική της εταιρεία ΒΙΟ.ΜΕ., καθώς, κατά τη σημερινή διαδικασία, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Έτσι, η διαδικασία θα επαναληφθεί, ενώ η τιμή εκκίνησης που ορίστηκε υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, άκυρος κηρύχθηκε δεύτερος πλειστηριασμός, που αφορά τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, όπως μηχανές κ.ά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, απουσίαζαν κάποια νομιμοποιητικά έγγραφα κι έτσι η διαδικασία κηρύχθηκε άκυρη, παρότι υπήρξε ενδιαφέρον.
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. και πλήθος αλληλέγγυων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και κινήματα της πόλης. Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της διαδικασίας πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ., θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την πορεία των αγώνων τους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα.
Στο σημείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που επιθυμούν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένα, που, σύμφωνα με τους ίδιους, για κάποιους ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ισχυρή ήταν η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

No comments:

Post a Comment