Thursday, November 26, 2015


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «APPS4THESSALONIKI – TOURISM EDITION»

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του διαγωνισμού «Apps4Thessaloniki – Tourism Edition» παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, στο Δημαρχείο.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου 2016, με στόχο την ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης γύρω από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, στον τομέα του τουρισμού.
Οι τρεις εφαρμογές που θα ξεχωρίσουν θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο ειδικής τελετής βράβευσης και θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα, 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, η εφαρμογή που θα αναδειχθεί πρώτη, θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής σε μεγάλη αντίστοιχη διαγωνιστική διοργάνωση στο Τελ Αβίβ, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016, που αφορά στις start up επιχειρήσεις.
Η υποβολή προτάσεων και όλες οι σχετικές πληροφορίες μέσω του ακόλουθου ηλεκτρονικού συνδέσμου:  HYPERLINK "http://thessaloniki.appsforgreece.eu/" ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στη στρατηγική του Δήμου στον τομέα της τεχνολογίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο Σπύρος Πέγκας, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία διοργάνωσης του διαγωνισμού εντάσσεται και στην πολιτική ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και της προώθησης καινοτόμων ιδεών. «Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία είναι ένα μέσον που συναρπάζει τους νέους και παράλληλα τους προσφέρει τη δυνατότητα να υπερβούν τα ελληνικά σύνορα. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στο ‘’Apps4Thessaloniki – Tourism Edition’’ δίνοντας αξία στην έννοια της επιχειρηματικότητας. Οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν κόσμο, πληρώνουν μισθούς και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, παράγουν πλούτο και δημιουργούν ανάπτυξη. Γι’ αυτό και ο Δήμος στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πρώτος ξεκίνησε το «Apps4Thessaloniki», μια δράση προώθησης  της καινοτομίας, με στόχο να δώσει βήμα στις ιδέες των νέων.  
Στην αναγκαιότητα του διαγωνισμού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου, Μπάμπης Τσιτλακίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να προωθηθεί η συμμετοχή πολιτών και προγραμματιστών, ώστε να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να παράξουν ιδέες  και να οδηγήσουν τη Θεσσαλονίκη πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή και στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι προτάσεις που θα προκύψουν θα δώσουν μια σαφή εικόνα για τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες στον τομέα του τουρισμού.
Ο εκπρόσωπος της Ερευνητικής Μονάδας URENIO του ΑΠΘ, Παναγιώτης Τσαρχόπουλος, εκτίμησε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταστεί ένα πεδίο δοκιμής για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και εφαρμογών που θα υπερβούν τα ελληνικά σύνορα.
Τέλος, ο Μπάμπης Μπράτσας, εκ μέρους του Ελληνικού Παραρτήματος του διεθνούς ιδρύματος Open Knowledge Foundation, χαρακτήρισε την επιχειρηματικότητα ως ένα από τα βασικά εφόδια της πόλης, αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτικής των ανοικτών δεδομένων και συνεχάρη το Δήμο Θεσσαλονίκης για τις πρωτοβουλίες του στο συγκεκριμένο τομέα.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί συνέχεια των δύο επιτυχημένων καινοτόμων δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης «Apps4Thessaloniki» και «Hackathess» και υλοποιείται σε συνεργασία των Τμημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ελληνικό Παράρτημα του διεθνούς ιδρύματος Open Knowledge Foundation και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την προώθηση της Ανοικτής και Συμμετοχικής Διακυβέρνησης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

No comments:

Post a Comment