Thursday, November 26, 2015

5 μοναδικοί προορισμοί για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα


5 μοναδικοι προορισμοι για χειμερινες διακοπες στην Ελλαδα
Η  Ελλάδα είναι κυρίως γνωστή για τις παραλίες και τα νησιά της, όμως τί γίνεται με την ορεινή ομορφιά της; Αν νόμιζες πως η χώρα μας είναι ομορφότερη το καλοκαίρι, τότε σε προκαλούμε να επισκεφτείς τις παρακάτω περιοχές κατά τους χειμερινούς μήνες και να καταρρίψεις μόνος σου τα στερεότυπα. Ζήσε την Ελλάδα του χειμώνα, γνώρισε τη σχεδιάζοντας τις χειμερινές σου διακοπές και δες μια όψη της που θα σε συναρπάσει!


ΜΕΤΣΟΒΟ

Ορεινό και παραδοσιακό, πλούσιο από φύση, από γεύσεις και από ανθρώπους με ζεστή καρδιά. Το Μέτσοβοείναι τόσο μαγευτικό όσο λίγα μέρη στην  Ελλάδα και αυτό το χρωστά στην ιστορία, στην παράδοση, μα πάνω από όλα στην ψυχή των κατοίκων του. Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να επισκεφτείς το Μέτσοβο, καθώς είναι η τέλεια εισαγωγή για το χειμώνα, με τον καιρό να μην είναι τόσο κρύος για βόλτες, αλλά αρκετά για να ανάψεις τη φωτιά στο τζάκι του δωματίου σου.
Πρόταση Διαμονής: Ξενοδοχείο-Οινοπείο Κατώγι Αβέρωφ. Το συγκεκριμένο κατάλυμα είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση, καθώς σε αυτό θα βιώσεις μια εκλεπτυσμένη εμπειρία διαμονής. Αυτό οφείλεται στο δευτερό ταξίδι που θα πραγματοποιήσεις με την παραμονή σου, εκείνο στον οινοτουρισμό. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί ένα πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην  Ελλάδα, που καταφέρνει να συνδυάσει τη γνωριμία με το μαγευτικό κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία στους επισκέπτες. Μάθε εδώ περισσότερα για την ιστορία και την εξέλιξη του Καταγιού Αβέρωφ.
Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, Μετσόβο: www.anilio-ski.gr

Μέτσοβο © Claudia

ΠΗΛΙΟ

Το  Πήλιο σε κερδίζει κάθε εποχή του χρόνου, μα η περίοδος που μπορεί σε μαγέψει πραγματικά είναι ο χειμώνας. Ο Δεκέμβριος είναι από τις καλύτερες περιόδους να επισκεφτείς το  Πήλιο και να ανακαλύψεις τα γραφικά χωριά του, καθώς, λόγω των Χριστουγέννων και του χειμερινού σκηνικού ολόγυρα, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι ονειρική. Παράλληλα, οι πολύ καλές τουριστικές υποδομές θα σε βοηθήσουν να βρεις εύκολα ένα καλό κατάλυμα, ακόμα και κατά την περίοδο των εορτών.
Πρόταση Διαμονής: Ξενοδοχείο  Pelion Resort στην  Πορταριά Πηλίου. Ένα πολυτελές νεόκτιστο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με εκπληκτική θέα στις πλαγιές του Πηλίου. Οι υπηρεσίες spa θα σε χαλαρώσουν απόλυτα, προκαλώντας τις αισθήσεις και την απόλυτη χαλάρωσή σου. Το  Pelion Resort συμπεριλαμβάνεται, επίσης, στη λίστα μας με τα καλύτερα Mountain Resorts & Spa της Ελλάδας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Αγριόλευκες,  Πήλιο: www.pelionski.gr
Μακρινίτσα © Robert Wallace

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η πόλη που μεταμορφώνεται κάθε εποχή, η  Καστοριά, είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των Ελλήνων. Καθόλου άδικα, καθώς η ομορφιά των βουνών και της λίμνης μαγνητίζουν τα βλέμματα. Τα τοπία διαδέχονται το ένα το άλλο, δίνοντας ευκαιρία στους δεινούς φωτογράφους να απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές. Ο Ιανουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας να επισκεφτείς την  Καστοριά - μην ξεχνάς τα Ραγκουτσάρια- κυρίως επειδή θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την πόλη και τις γύρω περιοχές κάτω από το λευκό τους πέπλο, σκηνικό που την κάνει απαράμιλλα γοητευτική επιλογή για τις χειμερινές σου εξορμήσεις στην  Ελλάδα.
Πρόταση Διαμονής: Ξενοδοχείο Chloe στην  Καστοριά, από όπου απολαμβάνεις τη θέα της λίμνης και του όρους Βίτσι. Ισορροπώντας μεταξύ κλασικού και μίνιμαλ, το ξενοδοχείο αποπνέει στους επισκέπτες του ζεστασιά και κομψότητα. Με το πλούσιο και λαχταριστό πρωινό του στα πλεονεκτήματά του, θα ανυπομονείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Το Chloe συνδυάζει ποιότητα, πολυτέλεια, παράδοση και καλές τιμές. Σίγουρα αξίζει να το επιλέξεις για τη διαμονή σου, αν αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις μια εκδρομή στην Καστοριά.
Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι,  Καστοριάsxokast.blogspot.gr
Καστοριά © Element Zero

ΑΡΑΧΟΒΑ

Γνώστη, γραφική και κοσμοπολίτικη, η Αράχοβα τραβά τα φώτα του χειμώνα στα γραφικά στενά της. Η εικόνα του καπνού από το τζάκι που ξεπροβάλλει από τα ξύλινα σαλέ, στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, θυμίζει κάτι από παραμύθι. Ένα παραμύθι που αξίζει να βιώσεις κατά το μήνα Φεβρουάριο. Τότε που ο χειμώνας δείχνει να αγαπά την  Ελλάδα, χαρίζοντας στις κορυφές της ένα ολόλευκο μανδύα, προβάλλοντας έτσι ένα διαφορετικό -εξίσου εντυπωσιακό- προφίλ της.
Πρόταση Διαμονής: Ξενοδοχείο Ανεμόλια Resort & Conference. Βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο σημείο της Αράχοβας, από όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα των Δελφών και των κορυφών του Παρνασσού. Πρόκειται για ένα mountain resort στο οποίο θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις στιγμές πολυτέλειας και χαλάρωσης. Αν θέλεις να απολαύσεις στο έπακρο την παραμονή σου στην Αράχοβα, μην ξεχάσεις να διαβάσεις τις προτάσεις μας εδώ.
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Αράχοβα: www.parnassos-ski.gr
© George Arapoglou


ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η επιβλητική του φύση σε προκαλεί να το γνωρίσεις. Ανάμεσα σε περήφανα βουνά και ορμητικά ποτάμια, το Καρπενήσι σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης των χειμερινών sport, δε θα αργήσεις να βρεις την περιπετειώδη πλευρά σου στην Ευρυτανία. Ο Μάρτης είναι ιδανικός για να την επισκεφτείς!

Πρόταση Διαμονής:
 Ξενοδοχείο Νηνεμία Resort. Ένα κατάλυμα που υπόσχεται να σε ξεναγήσει στην παράδοση και στην παρθένα φύση της Ευρυτανίας. Με έμφαση στην παράδοση και στην θερμή φιλοξενία, το Νηνεμία είναι η ιδανική επιλογή αν αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις την εκδρομή σου στο  Καρπενήσι. Η τοποθεσία του, λίγο πιο έξω από το  Καρπενήσι, στην περιοχή  Ποταμιά Βουτύρου, μέσα σε ένα λιβάδι στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού, συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματά του μιας και η πλούσια φύση της περιοχής και η θέα στα βουνά θα σου προσφέρουν την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης.
Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχιού,  Καρπενήσι: www.velouxi.gr

No comments:

Post a Comment