Monday, November 30, 2015



Επίσκεψη του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου στην «Πετροστρουγκα»
Το καταφύγιο «Πετρόστουγκα», στον Όλυμπο (1.940 μ), ανάμεσα στις δυσθεόρατες οξιές και ρόμπολα, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, συνοδευόμενος από τον τ. Λυκειάρχη Γιώργο Μάνο και την ορειβατική οδηγό Χριστίνα Ζολώτα το Περασμένο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, ακολουθώντας τη διαδρομή «Γκορτσά – Μπάρμπα – Κόκκα – Πετρόστουγκα», αποδεχόμενος πρόσκληση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Στο Καταφύγιο υποδέχτηκαν τους ορειβάτες, για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Νεκτάριος Παρμάκης και ο Τηλέμαχος Αιγυπτιάδης, παραθέτοντας γεύμα. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου.

Η «Πετρόστρουγκα», που λειτουργεί επί τριετία υπό τη διεύθυνση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακαίνισε το κτήριο, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με δυνατότητα διανυκτέρευσης 72 ατόμων, οι δε ημερήσιοι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα και το ζεστό τσάι Ολύμπου με μέλι, αλλά και τη μαγευτική θέα του πιερικού κάμπου.

No comments:

Post a Comment