Sunday, August 31, 2014

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΡΙΤΑ ΚΑΝΤΙΛΛΑΚ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ 


 «Ένα απ' τα κεφάλαιά των '60s αφορά τη θρυλική Κουίντα της Φωκίωνος Νέγρη του Μπάμπη Μουτσάτσου, τον οποίο το 1963 "απήγαγε" -περαστική από την Αθήνα- η διάσημη στριπτιζέζ Ρίτα Κάντιλακ και τον παντρεύτηκε στο Παρίσι. Η γαμήλια δεξίωση είχε γίνει στο ξακουστό Crazy Horse, όπου η νύφη εκείνο το βράδυ, με απαίτηση του γαμπρού, δεν έκανε στριπτίζ, που ήταν τότε σόου-ιεροτελεστία και η αισθησιακή, καλλίγραμμη Ρίτα Κάντιλακ η ιέρειά του... 
Έχει ενδιαφέρον να μάθετε πώς βρέθηκε η πιο διάσημη και ακριβοπληρωμένη στριπτιζέζ όλων των εποχών στην Αθήνα και πώς κεραυνοβολήθηκε μεμιάς από τον Πειραιώτη ουοτερπολίστα, που στην αρχή αντέδρασε, αλλά ποιος μπορούσε να αντισταθεί σε μια αστραφτερή Κάντιλακ! Έτσι, εγκατέλειψε την Κουίντα και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου αργότερα άνοιξε το εστιατόριο Ζορμπά, όπου πήγαινε ο Ωνάσης για τη σπεσιαλιτέ του - κολιό με ντοματόσαλτσα..
 Την εποχή που είχε έρθει στην Αθήνα (1963) είχε λάβει μέρος στη ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου "Αυτό το κάτι άλλο" και είχε μάλιστα χορέψει και τραγουδήσει με τον Βαγγέλη Σειληνό. Επρόκειτο για μουσική κωμωδία, στην οποία έπαιζε εικοσάδα γνωστών πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου.
 Γεννήθηκε το 1936 στο Παρίσι με το όνομα Nicole Yasterbelsky και πέθανε το 1995 στην Ντοβίλ ως Ρίτα Κάντιλακ»
.Η Καντιλακ ειχε εμφανιστει στην 10ετια του 60 και στη Θεσσαλονικη.

 Πηγή: www.lifo.gr

No comments:

Post a Comment