Το μυστικό του μαύρου χρυσού γνωστού και ως «Golden Black» κατέχει ο 25χρονος Γιώργος Μάζος, μιας υπερτροφής που έχει αναγνωριστεί διεθνώς.
Πρόκειται για τη βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς που δεν αποξηραίνεται στον ήλιο αλλά στη σκιά σύμφωνα με τη συνταγή του παππού. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η «σταφίδα σκιάς» περιέχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές ουσίες, από την αντίστοιχη που αποξηραίνεται στον ήλιο. Φέτος μάλιστα η βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς «Golden Black» βραβεύτηκε με χρυσό αστέρι στα Great Taste Awards 2013.
Η σταφίδα της Golden Black διατίθεται προς το παρόν σε 30 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και έχουν ήδη αρχίσει οι εξαγωγές της σε μικρή κλίμακα στην Αγγλία, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από Σκανδιναβία, Σκωτία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και Ελβετία.
Όπως αναφέρει το Good news, ο Γιώργος Μάζος είναι εγγονός του Θανάση Παπαϊωάννου, ενός από τους πρώτους μικρούς οινοπαραγωγούς της χώρας που ξεκίνησαν να εμφιαλώνουν το δικό τους κρασί, αν και η οικογένεια Παπαϊωάννου δραστηριοποιείται στην αμπελουργία από το 1876. Όταν ο κ. Μάζος τελείωνε τις σπουδές του και έχοντας το «μικρόβιο της σταφίδας», λόγω των συζητήσεων με τον παππού του, πειραματίστηκε με την αποξήρανση σταφίδας σε μια μικρή έκταση βιολογικής Κορινθιακής σταφιδαμπέλου που είχε στην κατοχή του ο θείος του.
Πρόκειται για τη βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς που δεν αποξηραίνεται στον ήλιο αλλά στη σκιά σύμφωνα με τη συνταγή του παππού. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η «σταφίδα σκιάς» περιέχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές ουσίες, από την αντίστοιχη που αποξηραίνεται στον ήλιο. Φέτος μάλιστα η βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς «Golden Black» βραβεύτηκε με χρυσό αστέρι στα Great Taste Awards 2013.
Η σταφίδα της Golden Black διατίθεται προς το παρόν σε 30 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και έχουν ήδη αρχίσει οι εξαγωγές της σε μικρή κλίμακα στην Αγγλία, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από Σκανδιναβία, Σκωτία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και Ελβετία.
Όπως αναφέρει το Good news, ο Γιώργος Μάζος είναι εγγονός του Θανάση Παπαϊωάννου, ενός από τους πρώτους μικρούς οινοπαραγωγούς της χώρας που ξεκίνησαν να εμφιαλώνουν το δικό τους κρασί, αν και η οικογένεια Παπαϊωάννου δραστηριοποιείται στην αμπελουργία από το 1876. Όταν ο κ. Μάζος τελείωνε τις σπουδές του και έχοντας το «μικρόβιο της σταφίδας», λόγω των συζητήσεων με τον παππού του, πειραματίστηκε με την αποξήρανση σταφίδας σε μια μικρή έκταση βιολογικής Κορινθιακής σταφιδαμπέλου που είχε στην κατοχή του ο θείος του.
No comments:
Post a Comment