Monday, December 30, 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

@Λιγες ωρες απεμειναν μεχρι να αποχαιρετισουμε το 2013...
@Η εκδηλωση παρουσιασης του βιβλιου για τον Γιαννη Κυριακιδη γεμισε ασφυκτικα το Ολυμπιον.Ειδαμε κοσμο που ειχαμε χρονια να συναντησουμε,οπως και παλιους δημοσιογραφους που συνεργαστηκαν με τον μαγο της φωτογραφιας.
@Υπενθυμιζουμε δυο αφιερωματα στο Βαφοπουλειο-στις 20 Ιανουαριου Κατερινα Βαλεντε,στις 24 Φεβρουαριου Νανα Μουσχουρη.
@50 χρονων εγινε ο Μανου Ντιμπαγκο,που καποτε μας διδαξε το Soul Makosa.
@Κενταει ο Γιαννης Πετριδης με την εκπομπη του στο Βημα FM,που οι Θεσσαλονικεις μπορουν να ακουσουν μονο στο διαδικτυο.
@Λεηλατουνται,καταστρεφονται και καταρεουν οι αναμεταδοτες της ΕΡΤ σ'ολη την Ελλαδα,που ειδικα τον χειμωνα χρειαζονται συντηρηση.Θα χρειαστει μια περιουσια για να ξαναγινουν λειτουργικοι.
@ο Σουλειμαν με την συναρπαστικη πλοκη του εχει αιχμαλωτισει ολες τις ηλικιες.Εξαιρετικες ερμηνειες και σκηνοθεσια,υπεροχα κοστουμια εποχης και ατελειωτες ιντριγκες...
@Θαυμαστριες του Νικου Γουναρη ηταν οι Αντριους Σιστερς,κορες του Πητερ Ανδρεου,που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν στην Μινεαπολη.Ηταν οι Σοφια,Αγγελικη και Μαρια που εγιναν γνωστες,αντιστοιχα,ως Laverne, Maxene,Patty.
@O καταπληκτικος χορογραφος και προσωπικος συνεργατης του Φρεντ Ασταιρ,Hermes Pan,ηταν στην πραγματικοτητα ο Ερμης Παναγιωτοπουλος,γιος του Παναγιωτη,που μεταναστευσε απο τα Καλαβρυτα στις ΗΠΑ.Ο Ερμης που μιλουσε ελληνικα ειχε μια αδελφη,την Βασω.
@Αυτες τις μερες ειδαμε ξανα  σπουδαιες ταινιες του παρελθοντος,οπως The Paradine Case του 1947 με Γκρεκορυ Πεκ,Τσαρλς Λωτον,Εθελ Μπαρυμορ και Λουι Ζουρνταν.Επισης τον περιφημο "Κλεφτη της Βαγδατης" με τον Σαμπου(1924-63),την τραγουδιστρια Adelaide Hall,την Glynis Johns,κα Ο Σαμπου ηταν Ινδος και ο πατερας του υπηρξε οδηγος ελεφαντα σε μαχαραγια.
@Αλλη μια σπουδαια ταινια που ειδαμε για πολλοστη φορα ειναι τα "Κοκκινα παπουτσια" του 1948 με Μοιρα Σηρερ,Λουντμιλα Τσερινα,Λεονιντ Μασιν,κ.α.Η καλυτερη ταινια για μπαλλετο ολων των εποχων.
@Η τηλεοραση δεν ειχε σπουδαια προγραμματα αυτες τις μερες,απο ελλειψη κονδυλιων.
@Αρνητικες ολες οι προοπτικες για ανεξαρτητη ραδιοτηλεοραση στην Θεσσαλονικη.Ακομα και ο Παντελης Σαβιδης ανελαβε με...προφορικη εντολη του Καψη,σε εναν οργανισμο και σταθμο που δεν υπαρχει και ισως δεν θα υπαρξει.
@Με τον Republic συνεργαζεται ο Γιωργος Τουλας.
@Μολις και επιβιωνουν οι βετερανοι ντισκ τζοκευ της Θεσσσαλονικης,αφου ουτε δεξιωσεις γινονται,ουτε παρτυ.

@Φετος δεν ειδαμε πολλα ημερολογια να κυκλοφορουν.Καποτε οι επιχειρησεις συναγωνιζονταν η μια την αλλη,για καλυτερα,πολυτελεστερα και πιο χρησιμα ημερολογια. 

No comments:

Post a Comment