Monday, June 10, 2013

XΩΡΙΣ ROOM SERVICE ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Νέα Υόρκη
Λιτότητα και πάλι λιτότητα... Οι παλιές καλές συνήθειες τελειώνουν και πολύ σύντομα οι σερβιτόροι με τις μαύρες στολές, που σπρώχνουν τα καροτσάκια με τις λιχουδιές στους διαδρόμους του Hilton της Νέας Υόρκης θα αποτελούν παρελθόν. Πώς θα φανεί στους πελάτες του μεγαλύτερου ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης να φεύγουν από τα δωμάτιά τους με άδειο στομάχι;

Δεν αποκλείεται να τους δυσαρεστήσει, κι αυτό γιατί πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ένα ξενοδοχείο χωρίς room service δεν έχει καμία αξία.

Το ξενοδοχείο New York Hilton Midtown, που διαθέτει 2.000 δωμάτια, βρίσκεται στην εμπορική περιοχή του Μανχάταν, είναι δημοφιλές τόσο σε επιχειρηματίες που ταξιδεύουν συχνά όσο και σε τουρίστες, αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους στο room service πριν από λίγες μέρες. Εκπρόσωπος, μάλιστα της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, ο Μαρκ Ρίτσι, είπε ότι μέχρι και 55 υπάλληλοι του ξενοδοχείου αναμένεται να απολυθούν.

Γιατί, όμως, το δημοφιλές ξενοδοχείο πήρε μια τέτοια απόφαση;

Στελέχη της αλυσίδας δήλωσαν ότι αυτή η απόφαση, που είναι ασυνήθιστη για τέτοιου είδους ξενοδοχεία, κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της μείωσης του ποσού που δαπανούν οι επιχειρηματίες πελάτες του, αλλά και της αλλαγής στα γούστα των τουριστών πελατών, οι οποίοι ήδη πληρώνουν μεγάλα ποσά για μία κράτηση, με τις τιμές του απλού δωματίου να ξεκινούν από περίπου 240 δολάρια την βραδιά χωρίς τους φόρους.

Οι λόγοι κατάργησης του room service δεν είναι μόνο οικονομικοί, όπως είπε αναλυτής, καθώς οι πελάτες των ξενοδοχείων έχουν την τάση να περνούν όλο και λιγότερο χρόνο στα δωμάτια τους, πραγματοποιώντας συσκέψεις σε καφετέριες.

No comments:

Post a Comment