Wednesday, June 12, 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ


Oι περισσότεροι πέρασαν από την ΕΡΤ έχοντας τις δικές τους εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Για εκείνους άλλωστε η ΕΡΤ αποτελεί «σχολείο» αφού πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής τους πορείας στη Μεσογείων. 

Όμως, χθες, στο άκουσμα του «λουκέτου» και στο κατ’ επέκταση «μαύρο» σήμερα στη Δημόσια Τηλεόραση, έχουν θορυβηθεί για το μέλλον και γι’ αυτό ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να εξυγιάνει την Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τους Νίκο Μαστοράκη, Δάφνη Μπόκοτα, Αλέξη Κωστάλα, Κώστα Αρβανίτη, Γιάννη Ζουγανέλη και τον Γιώργο Κατσαρό, που πέρασαν πολλά χρόνια της ζωής του εκεί, και σας παραθέτει πως βλέπουν το «λουκέτο». 

Νίκος Μαστοράκης
«Είμαι στη Δημόσια Ραδιοφωνία (και αργότερα στην τηλεόραση) από τα 18 μου και έχω υποστεί όλα τα δεινά της κομματικής της λογοκρισίας (επί Γ. Παπανδρέου) αλλά και της αγνωμοσύνης της στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Άθλιες διοικήσεις ατάλαντων και ανίκανων κομματικά διορισμένων, έφτιαξαν το φέουδο της ΕΡΤ που το καταδίκαζαν όλοι οι σχετικοί και άσχετοι επί χρόνια, οι ίδιοι που τώρα υποκριτικά κλαψουρίζουν για το προσωρινό λουκέτο. Μια ΕΡΤ που δεν απέβαλε ποτέ τον απολυταρχικό χαρακτήρα της χουντικής της παιδείας (απλώς τον μετάλλαξε κακότεχνα σε δημοκρατικό), με σκουπίδια σκανδάλων κάτω από το χαλί, μια ΕΡΤ δημιούργημα του υπουργού Μαρούδα και των σκληρών ΠΑΣΟΚων δεν τη θέλει κανείς να ροκανίζει τον προϋπολογισμό, να ταΐζει λουφαδόρους και να εισπράττει δια της βίας από το ρολόι της ΔΕΗ.
Και όμως, με όλα αυτά, με θλίβει το μαύρο που βγαίνει, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που με θλίβει το μαύρο του Alter και οι 800 απλήρωτοι και άνεργοι του Γιαννίκου, για τους οποίους κανένας Τσίπρας δεν πήγε εκδρομή διαμαρτυρίας. Προσβλέπω σε μια απεξαρτημένη από τον κομματικό/κυβερνητικό στραγγαλισμό ΕΡΤ, με αξιοκρατικό προσωπικό μπρος και πίσω από κάμερες και μικρόφωνα, με ελευθερία σκέψης και έκφρασης και πλήρη απώλεια προκατάληψης και συνδικαλιστικής υστερίας. Τέτοιες σκληρές αλλά γενναίες πράξεις, χρειάζονται πολιτικούς της αξίας του Αντώνη Σαμαρά».


Αλέξης Κωστάλας
«Δεν μπορώ να ξεχάσω τις αναμνήσεις μου, δεν μπορώ να σβήσω τις μνήμες μου από την ΕΡΤ. Με όλα τα συν και τα πλην, η ΕΡΤ, στο σύνολό της όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, της μνήμης μου. Όταν μιλούμε για εξυγίανση, πρέπει η όποια κυβέρνηση να επιχειρήσει την εξυγίανση. Το πρόβλημα στην ΕΡΤ δεν είναι οι υπάλληλοί της, άλλοι έχουν την ευθύνη. Και αυτοί που έχουν την ευθύνη να φροντίσουν να βρουν τους τρόπους να την εξυγιάνουν».

Γιώργος Κατσαρός
«Πιστεύω ότι ο τρόπος που επήλθε το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν ήταν σωστός. Στην ΕΡΤ μεγάλωσα και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να γίνει η εξυγίανση της, η οποία έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει. Η απόφαση να κλείσει οριστικά η ΕΡΤ είναι τελείως λανθασμένη τόσο για το προσωπικό όσο και για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Τόσος κόσμος βρέθηκε στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι μέρος της Ελλάδας και για το εξωτερικό και για τους ξενιτεμένους και για όλους. Πιστεύω ότι υπήρχαν τρόποι για να μην απολυθούν όλοι και να μην κλείσει».

Γιάννης Ζουγανέλης
«Θεωρώ ότι είναι το εθνικό έγκλημα όλων των εθνικών εγκλημάτων που έκαναν οι προβοκάτορες κυβερνώντες αυτής της χώρας, αφαιρώντας την ΕΡΤ από την Ελλάδα. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια συνέχεια των προβοκατόρικων ενεργειών που βέβαια εμείς οι νεοέλληνες επιτρέψαμε να συμβαίνει. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία».

1 comment:

  1. Σ' ευχαριστούμε πολύ Κόκκινο! γι' αυτή την αλτρουιστική πράξη! Απ' την ψυχή προς την ψυχή! Για την ορχήστρα όλων των χρωμάτων αυτού του ονείρου που λέγεται Ελληνικό Τραγούδι! Γιειά χαρά Γιώργο, Νίκο, Σούλα, Θέσια ... μέχρι να σας ξανακούσουμε σύντομα, γιορταστικά κι ελεύθερα!
Σέ παρακαλούμε Κόκκινο κάνε κάτι να μείνουν αυτές οι συγκινητικά ιστορικές στιγμές "Στον Αέρα" για πάντα ..

    ReplyDelete