Thursday, June 13, 2013

ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ




 




Συνεχίζει να κάνει το γύρο του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πρώτο θέμα είναι δε στον σημερινό γαλλικό Τύπο, όπου κορυφαίες εφημερίδες, όπως οι Liberation, LeMonde, L'Humanité και  Le Figaro, επέλεξαν αυτή την είδηση ως κεντρική στο πρωτοσέλιδο τους σήμερα, Πέμπτη. 

Με τίτλο «Ελλάδα: Ποιος έκλεισε την τηλεόραση» και σε μαύρο φόντο που δείχνει ότι δεν υπάρχει σήμα η γαλλική εφημερίδα προσπαθεί μέσα από πολυσέλιδο ρεπορτάζ να αναλύσει τους λόγους και να αναδείξει τους υπεύθυνους για το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.

Χαρακτηριστικοί είναι δύο μεσότιτλοι μέσα στις σελίδες της, όπου στον ένα διαβάζει κανείς: «Ελλάδα: Τηλεόραση κλειστή, δημόσια κατακραυγή», ενώ στον άλλο ο συντάκτης διερωτάται αν πρόκειται για «μια απόφαση για την ευχαρίστηση της Τρόικας;».
 
Στην ίδια γραμμή και το εξώφυλλο της L'Humanité, όπου έχει τίτλο «Ελλάδα: Μαύρο στην Δημοκρατία». «Η Ελλάδα βυθίζεται στην αναταραχή», γράφει από την άλλη στην πρώτη της σελίδα η Le Figaro, ενώ η LeMonde έχει τίτλο «Ελλάδα: Μαύρη οθόνη στη δημόσια τηλεόραση».

Tην ίδια ώρα, τοτηλεοπτικό κανάλι του Στρασβούργου ARTE προχώρησε σε μια εκπληκτική κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντι στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με ζωντανή ταυτόχρονη μετάδοση στα ελληνικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο






No comments:

Post a Comment