Friday, July 15, 2011

ΕΣΘΕΡ ΓΟΥΗΛΛΙΑΜΣ,Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ

Οταν το 1942 η Γουηλλιαμς εμφανιστηκε στην πρωτη ταινια της το Χολλυγουντ αποφασισε να καθιερωσει μια σειρα "κολυμβητικων" μιουζικαλ για να εκμεταλλευτει τις κολυμβητικες ικανοτητες της νεας ηθοποιου.
Η Γουηλλιαμς,πρωην πρωταθλητρια κολυμβησης,ηταν πλαισιωμενη απο αμετρητους κολυμβητες,οι οποιοι βουτουσαν στα νερα,συχνα απο αιωρες,εκαναν θαλασσιο σκι,χορευαν,ποζαραν η κολυμπουσαν με φοντο εντυπωσιακα σκηνικα η εξωτικα τοπια,χορευαν μεσα στο νερο,αναμεσα σε φωτιες,πυροτεχνηματα,χρωματα με την συνοδεια εξαιρετικης μουσικης.
Ειναι αυτη που συνεβαλε στην συγχρονισμενη κολυμβηση-ενα αθλημα που προβαλε στις ταινιες της-να γινει αποδεκτη στους Ολυμπιακους αγωνες.
Η Γουηλλιαμς επροκειτο να λαβει μερος στους Ολυμπιακους του 1940,που ματαιωθηκαν,λογω του πολεμου,κι ετσι την ανακαλυψε το Χολλυγουντ.
Στο αφιερωμα ,που θα φιλοξενησει το Βαφοπουλειο την Τεταρτη 28 Σεπτεμβριου, θα παρουσιαστουν σε μεγαλη οθονη οι σκηνες που η πρωταγωνιστρια εκανε αξεχαστες κολυμπωντας σε πισινες,θαλασσες,ποταμια και λιμνες.
Τα αποσπασματα ειναι απο 12 περιπου μιουζικαλ,που προβληθηκαν και στην Ελλαδα,και ειχαν τεραστια απηχηση παγκοσμιως,εως τα μεσα της δεκαετιας του 50.
Επιμελεια-παρουσιασ:Λευτερης Κογκαλιδης

No comments:

Post a Comment