Sunday, July 31, 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΤ 3-ΟΛΘ ΑΕ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ της ΕΡΤ3 και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Νίκο Σωτηριάδη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιο Αγγελούδη και το Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σωτηριάδης επισήμανε ότι τέτοιου είδους συμφωνίες είναι για την ωφέλεια και των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι από την ΕΡΤ3 υπάρχει καλή διάθεση για να αξιοποιηθεί ότι σημαντικό έχει το λιμάνι.
Ο κ. Αγγελούδης, ευχαριστώντας την ΕΡΤ3 χαρακτήρισε την συμφωνία ως ευκαιρία συνεργασίας του καναλιού και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και παράδειγμα για τους φορείς της πόλης.
Ο κ. Μπλιάτκας ευχαρίστησε τον κ. Αγγελούδη για τη διάθεση, μεταξύ άλλων, ορισμένων από τους πιο λειτουργικούς, αλλά και αρχιτεκτονικής αξίας χώρους και αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα του λιμανιού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την ιστορική διαδρομή της πόλης.
Το μνημόνιο προβλέπει αφενός τη συμμετοχή της ΕΡΤ3 και της ΟΛΘ ΑΕ σε πρωτοβουλίες και προωθητικές ενέργειες με στόχο την προβολή του λιμένα Θεσσαλονίκης ως χώρου πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αλλά και οικονομικών δραστηριοτήτων, αφετέρου την ανάδειξη της ΕΡΤ3 ως το κατεξοχήν τηλεοπτικό μέσο της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας και των θετικών επιδράσεών της στην ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη.


Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η υποστήριξη από την ΕΡΤ3 όλων των αναπτυξιακών προσπαθειών της ΟΛΘ ΑΕ, όπως η προβολή όλων των εμπορικών αποστολών της στις χώρες της Νότιας Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και η παραγωγή από τα συμβαλλόμενα μέρη ενός ντοκιμαντέρ αναφορικά με την ιστορία του λιμένα, της σχέσης του με την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και της σημασίας του στην τοπική, περιφερειακή κι εθνική οικονομία και ανάπτυξη.
Προβλέπεται, επίσης, η παραχώρηση από την ΟΛΘ ΑΕ χώρου στον πρώτο προβλήτα κατά τους θερινούς μήνες για τη μετάδοση εκπομπής πολιτιστικού περιεχομένου και χώρου κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση της αναμετάδοσης του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης της ΕΡΤ3 (τηλεόραση και ραδιόφωνο).
Τέλος, η ΕΡΤ3 αναλαμβάνει τη χορηγία επικοινωνίας όλων των οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της ΟΛΘ ΑΕ.

No comments:

Post a Comment