Tuesday, July 5, 2011

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το στίγμα της προετοιμασίας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωσή της, έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Κεντρικός άξονας της προσπάθειας θα είναι να κάνουμε αναγνωρίσιμη την πόλη», είπε ο δήμαρχος και σημείωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν οι αδελφοποιήσεις της με άλλους δήμους, ενώ θα προβληθεί και η ιστορία της: πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική.

«Να διοργανώσουμε και μια εκδήλωση με την Τουρκία για το 2012. Το θέμα θα το βρούμε εύκολα. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να περάσουμε ένα μήνυμα για τη νέα Θεσσαλονίκη, μια Θεσσαλονίκη με διπλή έννοια, εκείνη της διεκδίκησης της πρωτεύουσας νεολαίας και εκείνη της διασύνδεσης με τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι δεσμεύτηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου για τον Ιωακείμ τον Γ’, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και δύο φορές Πατριάρχη.

Επιπλέον, εξετάζονται δυνατότητες αξιοποίησης του προσκυνηματικού τουρισμού, δεδομένου του ενδιαφέροντος οργανώσεων από τη Γαλλία για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε νεκροταφεία πεσόντων σε διάφορους πολέμους.

«Με αυτή τη λογική, σιγά-σιγά στήνεται η μορφή της επετείου», είπε ο δήμαρχος και ανακοίνωσε ότι η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου θα είναι το εργαλείο που θα αναλάβει τη διαχείριση της όλης προσπάθειας και το συντονισμό των διάφορων φορέων, που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να οργανώσουν κάποιες εκδηλώσεις. Παράλληλα, θα συσταθεί και μια τιμητική επιτροπή που θα απαρτίζεται από φορείς της πόλης και θα δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

No comments:

Post a Comment