Wednesday, April 27, 2011

O Μιχάλης Αλεξανδρίδης για αναφορές αποπεμφθέντος προέδρου της ΔΕΘ

Έκπληκτος πληροφορήθηκα ότι ο αποπεμφθείς από την προεδρεία της ΔΕΘ Γιάννης Κωνσταντίνου, ισχυρίστηκε πως τον πολέμησα επειδή αρνήθηκε πρόταση συνεργασίας μου με τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΔΕΘ.

Την περυσινή άνοιξη, υπήρξε μια συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη του ραδιοσταθμού της ΔΕΘ, που μου ζήτησαν να τους συμβουλέψω- λόγω της μακράς μου σχετικής εμπειρίας- στην αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την διακοπή ηλεκτροδότησης του πομπού του σταθμού στον Χορτιάτη. Παράλληλα με ρώτησαν αν..
ενδιαφέρομαι να τους υποβάλω μια πρόταση για την αναδιάρθρωση του ραδιοφωνικού προγράμματος.

Τους πρότεινα την μετατροπή του Ράδιο ΔΕΘ σε ραδιόφωνο που θα επικεντρώνονταν σε αυτό που λέμε οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση δεν ετέθη καν σε συζήτηση στο ΔΣ, αφού στην επικοινωνία που προηγήθηκε με τον κ.Κωνσταντίνου ύστερα από δική του πρωτοβουλία, δεν αποδέχτηκα την προτροπή του να «τον προστατέψω έναντι του κ.Μαυράκηκαι των εργαζόμενων στην μεταξύ τους αντιπαράθεση».

Του εξήγησα πως έχω αρκετά δικά μου προβλήματα, για νάχω την πολυτέλεια να ασχοληθώ με προβλήματα άλλων και –ομολογώ σε αυστηρό τόνο- του είπα ότι οφείλουν να λύσουν το πρόβλημα λειτουργίας της διοίκησης του οργανισμού και αν δεν μπορέσουν να σηκωθούν να φύγουν, προκειμένου να μην μετατραπούν σε τροχοπέδη της ΔΕΘ, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει ατμομηχανή ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης.

Εννοείται ότι αυτόματα αποσύρθηκε κάθε ενδιαφέρον μου για συνεργασία με το ράδιο ΔΕΘ και πως αυτό που αποκόμισα από αυτήν την ιστορία ήταν να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για τον χαρακτήρα, τον τρόπο λειτουργίας και τις φιλοδοξίες του ανδρός.
Η κάκιστη προσωπική μου γνώμη για το ήθος και τον χαρακτήρα του ανδρός, φρόντισα να μην χρωματίσει την σχέση της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» της οποίας είμαι διευθυντής σύνταξης, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ.

Η «Θ» τον υπερασπίστηκε με σθένος στην επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη να επισκεφτεί την ΔΕΘ αγνοώντας την διοίκηση της, επικαλούμενος την προγενέστερη δήλωση του Κωνσταντίνου σχετικά με τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τον υπερασπίστηκε επίσης στην κόντρα του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο που είχε συσχετίσει την παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με την αποπομπή του κ.Κωνσταντίνου την οποία επεδίωκε.

Από την άλλη, η «Θ» επέκρινε την διοίκηση της ΔΕΘ για την επιλογή της να νοικιάσει δίχως διαγωνισμό τις τέντες του Ελληνικού, ενώ είχε καυτηριάσει το περιεχόμενο της ομιλίας του Κωνσταντίνου σε εκδήλωση στην Αθήνα.(οι τέντες δεν νοικιάστηκαν και η ΔΕΘ γλίτωσε δαπάνη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Τέλος, η εφημερίδα μας στο τελευταίο της φύλλο(18/4/11), αποκάλυψε την κρίση στην διοίκηση της ΔΕΘ , με την επιστολή παραίτησης του κ.Μαυράκη και την επιστολή που απέστειλαν 4 μέλη του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος την ΔΕΘ υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι «έρχονται παραιτήσεις στην ΔΕΘ».
Δύο ημέρες μετά, το ρεπορτάζ της «Θ» επιβεβαιώθηκε περίτρανα όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ζήτησε τις παραιτήσεις της δίδυμης ηγεσίας της ΔΕΘ.

Έναν χρόνο μετά την πρώτη και τελευταία συνομιλία μου με τον κ.Κωνσταντίνου, ο απίθανος αυτός άνθρωπος που κατάφερε να παρεισφρήσει στα συστήματα εξουσίας και να πετύχει τον διορισμό του σε θέση κυβερνητικού αξιωματούχου, επικαλείται την μη συνεργασία μου με το ράδιο ΔΕΘ, αφενός ως αποτέλεσμα δράσης του υπέρ της διαφάνειας (sic) και αφετέρου ως αιτιολογία της κριτικής που του ασκήθηκε από τον τύπο.

Συγκλονιστικά πράγματα αντάξια του ιδιότυπου χαρακτήρα, του ήθους και της αντιληπτικής ικανότητας του ανδρός. Εκτός από την περιφρόνησή μου, ας μάθει ότι άνθρωποι σαν αυτόν « γρήγορα ξεχνιούνται».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment