Thursday, April 21, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

*Σαν σημερα ,εκεινο το πρωινο του 1967,μας ξυπνησαν στο 616 Τ.Π.,γυρω στις 4-5 το πρωι.Νομιζαμε στην αρχη ότι ηταν ασκηση.Οσο περνουσαν οι ωρες οι φημες που κυκλοφορουσαν ηταν αντιφατικεςΔεν υπηρχαν ακομα κινητα τηλεφωνα.Τις πρωτες ωρες τα τηλεφωνα ηταν βουβα.Σκεφτηκα να τηλεφωνησω στην εφημεριδα μου,τον « Ελληνικο Βορρα»,που ηταν παντα καλα πληροφορημενη για τα στρατιωτικα θεματα,αλλα ηταν πολύ νωρις …Ηδη ειχαμε μετακινηθει γυρω από τις πολυκατοικιες αξιωματικων ,κοντα στο Γ Σωμα Στρατου.Ραδιοφωνα δεν ειχαμε κι ηταν απαγορευμενα.Ο κοσμος ο πολυς ηταν φοβισμενος. Εμειναν στα σπιτια τους η εβγαιναν για προμηθειες στα σουπερμαρκετ.Οι πληροφοριες με το σταγονομετρο…
*Πολύ αργοτερα με εμπνευσμενα και θαρραλεα αρθρα ο Ηλιας Κυρου μας ενημερωνε τι ειχε συμβει.Κι ακομα η φυγας Ελενη Βλαχου σε Λονδρεζικη εφημεριδα –που ο γραφων εχει σαν θησαυρο στο αρχειο του- ενημερωνε την διεθνη κοινη γνωμη για τα γεγονοτα που προηγηθηκαν και πως φθασαμε στην 21η Απριλιου,κειμενα τα οποια θα επρεπε να διδασκονται σημερα στις σχολες δημοσιογραφιας.
*Ελαχιστοι είναι οι πρωταγωνιστες εκεινης της εποχης από την Θεσσαλονικη που ζουν ακομα.Μερικοι εξαφανιστηκαν στην κοινωνικη χοανη της Αθηνας.
*12-15 Μαιου στην Αγια Ναπα της Κυπρου το 18ο ετησιο συνεδριο της COPEAM,η οποια είναι η Ενωση των δημοσιων ραδιοτηλεοπτικων σταθμων και αλλων μεσων των χωρων που βρεχονται από την Μεσογειο.
*Pierced Arrows ,την Παρασκευη 6 Μαιου,στον Μυλο.15 ευρω
*Twisted Sister,την Τεταρτη 13 Ιουλιου στον Μυλο.Μαζι τους ο Γιωργος Γακης και οι Troublemakers.35-40 ευρω.
*Ημεριδα με θεμα «3Dτηλεοραση-ψηφιακη τηλεοραση» στο ΑΠΘ την Τεταρτη 11 Μαιου.
*Εως σημερα,5 πμ,η απεργια των εργαζομενων στην ιδιωτικη τηλεοραση τεχνικων.
*Χαρης και Πανος Κατσιμιχας την Τεταρτη 22 Ιουνιου στον Μυλο.
*»Δεν το κουναω από δω»,ένα νέο τραγουδι σε ρυθμο ρεγκε από τους Elements,που αρεσε σ’ολους γυρω μας.
*Θανος Μικρουτσικος-Χρηστος Θηβαιος στον Μυλο την Παρασκευη 10 Ιουνιου.
*Εδώ και λιγες μερες ανελαβε διευθυντης ραδιοφωνιας της ΕΡΤ 3 ο δημοσιογραφος Παυλος Νεραντζης.
*Ανθρωπινος κι ευαισθητος ο υπουργος Δικαιοσυνης που πριν αρχισει να απαντα στις ερωτησεις του Χατζηνικολαου,την ημερα της κηδειας του Νικου Παπαζογλου,ξεκινησε αποτιοντας φορο τιμης στον εκλιποντα καλλιτεχνη.
*Νατασα Θεοδωριδου και Κωστας Γαλανος από το Μεγαλο Σαββατο στο «Οραμα» Θεσσαλονικης.

No comments:

Post a Comment