Friday, April 29, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1963: Ο δημοσιοσχετίστας Άντριου Όλνταμ και ο ατζέντης Έρικ Ίστον αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ των Rolling Stones, μετά την αγορά των δικαιωμάτων των πρώτων τους ηχογραφήσεων αντί 90 λιρών και πείθουν τον κιμπορντίστα Ίαν Στιούαρτ να αναλάβει υπεύθυνος των συναυλιών του συγκροτήματος.
1976: Μετά από μία συναυλία στο Μέμφις, ο Μπρους Σπρίνγκστιν παίρνει ένα ταξί για να επισκεφθεί τη φάρμα του Έλβις Πρίσλεϊ, γνωστή και ως Graceland. Στην προσπάθειά του να πηδήξει τον τοίχο της Graceland, συλλαμβάνεται από ένα φρουρό, επειδή τον εξέλαβε για ακόμα ένα εκκεντρικό θαυμαστή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ.
1981: Ο Έλτον Τζον πληρώνει 14.000 λίρες για τα 232 σενάρια της κωμικής ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC The Goon Show σε δημοπρασία στου Οίκου Κρίστις στο Λονδίνο.
1989: Ο Τζον Μπον Τζόβι παντρεύεται τη συνομήλικοί του Δωροθέα Χάρλι στο Λας Βέγκας. Μαζί θα αποκτήσουν τέσσερα παιδιά.
2001: Οι Ash ανεβαίνουν στο No1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ Free For Angels.
2003: Αγωγή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων κατά του πρώην ηγέτη των Creedence Clearwater Revival Τζον Φόγκερτι δεν γίνεται δεκτή από δικαστήριο των ΗΠΑ. Την είχε υποβάλλει ένας δικηγόρος, που ισχυρίστηκε ότι έχασε μέρος της ακοής του παρακολουθώντας μια συναυλία του Φόγκερτι το 1997. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο ενάγων δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να παρακολουθήσει μια ροκ συναυλία.
2007: Οι Arctic Monkeys ανεβαίνουν στο No1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ Favourite Worst Nightmare.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1934: Ότις Ρας, αμερικανός μπλουζίστας.
1938: Κλάους Φόρμαν, γερμανός μουσικός, γραφίστας και παραγωγός.
1949: Φράνσις Ρόσι, άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής των Status Quo.
1973: Μάικ Χόγκαν, ιρλανδός μπασίστας των Cranberries.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1993: Μικ Ρόνσον, άγγλος ροκ κιθαρίστας, συνεργάτης του Ντέιβιντ Μποουι

No comments:

Post a Comment