Thursday, March 24, 2011

ΟΚΤΩ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Αθήνα
Οκτώ ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με το φιλμ της Σούσαν Μπίερ -που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας- να ξεχωρίζει. Κατά τα άλλα ο Λίαμ Νίσον αναζητά την ταυτότητά του, ο Χάρισον Φορντ και η Ντάιαν Κίτον τσακώνονται με φόντο ένα πρωινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ στη Βρετανία οι γυναίκες δηλώνουν... έτοιμες για όλα, κυρίως για τη διεκδίκηση μισθών ισότιμων με εκείνους των ανδρών.



Ο Άγνωστος

Μάρτιν: «Λιζ, είχα ένα ατύχημα. Ήμουν σε κώμα... Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν ήξεραν ποιος είμαι»
Λιζ: «Συγγνώμη... Γνωριζόμαστε;»

Οι ιστορίες με κλεμμένες ταυτότητες αρέσουν πολύ στο Χόλιγουντ. Σε μία τέτοια μπλέκεται ο Δρ. Μάρτιν Χάρις (Λίαμ Νίσον), ο οποίος όταν ξυπνάει από κώμα που έχει πέσει μετά από τροχαίο ατύχημα ανακαλύπτει ότι η σύζυγος του δεν τον αναγνωρίζει, ενώ ένας άλλος άνδρας έχει κλέψει την ταυτότητα του. Εν τω μεταξύ, στο πρόσωπο της Ντάιαν Κρούγκερ ανακαλύπτει μια σύμμαχο. Βασισμένο σε γαλλικό μυθιστόρημα, σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέτ Σέρα.

Πρωινό ξύπνημα

Ο κόσμος των αμερικανικών πρωινών ενημερωτικών εκπομπών βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κωμωδίας, με πρωταγωνιστές τους «γερόλυκους» του Χόλιγουντ, Ντάιαν Κίτον και Χάρισον Φορντ. Ο Ρότζερ Μίτσελ (Ο διάβολος φοράει Prada) σκηνοθετεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο δημιουργός του Lost, Τζ.Τζ.Αμπραμς, αφήνει για λίγο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να αναλάβει την παραγωγή αυτής της κωμωδίας. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο και η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς.

Άρης Καλεί Μαμά 3D

Με το τρισδιάστατο animation αποφασίζει να ασχοληθεί η Disney, δυστυχώς όχι με πολύ καλά αποτελέσματα. Στην ταινία Άρης Καλεί Μαμά, ο 9χρονος Μάιλο παρ’όλο που είναι δυσαρεστημένος από τις απαιτήσεις της μητέρας του, θα καταλάβει πόσο πολύ τη χρειάζεται όταν την απαγάγουν Αριανοί. Μια επιχείρηση διάσωσης θα ξεκινήσει. Από τους παραγωγούς της ταινίας Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία και Το Πολικό Εξπρές.

Princess

Μια ενήλικη ταινία κινουμένων σχεδίων έρχεται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Σε αυτήν ο 32χρονος κληρικός Ογκίστ επιστρέφει στο σπίτι του μετά από χρόνια ιεραποστολικής εργασίας. Μόλις έχει πεθάνει η αδερφή του Κριστίνα, η διάσημη πορνοστάρ «Princess», που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αφήνοντας πίσω της την πεντάχρονη κόρη της Μία, την οποία τώρα φροντίζει μια πόρνη. Τρομοκρατημένος από τις συνθήκες που ζει το μικρό κορίτσι, ο Ογκίστ την παίρνει στο σπίτι του, αποφασισμένος να εκδικηθεί την πορνοβιομηχανία για τον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε την αδερφή του. Του Δανού Άντερς Μοργκεντχάλερ.

Γυναίκες Έτοιμες Για Όλα

Έναν αγώνα για να γίνουν ισότιμοι οι μισθοί ανδρών και γυναικών δίνει η Σάλι Χόκινς στην ταινία Γυναίκες έτοιμες για όλα, που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία της Ρίτα, μιας εργάτριας που τα βάζει με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, τη Ford Motors. Ένα απλό αίτημα, καταλήγει σε μια ολόκληρη «επανάσταση», με τις Βρετανίδες να ζητούν ίσους μισθούς με τους άνδρες συναδέλφους τους. Στην ταινία του Νάιτζελ Κόουλ πρωταγωνιστούν επίσης οι Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρόζαμουντ Πάικ και Μπομπ Χόσκινς.

Μαμούθ

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ ερμηνεύει τον Σερζ Πιλαρντός, έναν άνδρα που μόλις έγινε 60 ετών και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Εργάζεται από τα δεκάξι του σε διάφορες δουλειές αλλά όπως διαπιστώνει η γυναίκα του Κατρίν, η οποία ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχουν όλα τα ένσημα για τη συνταξιοδότησή του. Κι έτσι ξεκινά ένας αγώνας προς αναζήτηση των χαμένων ενσήμων... Του Μπενουά Ντελεπίν, με τους Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Γιολάντ Μορό, Ιζαμπέλ Ατζανί, Άννα Μουγκλαλίς.

Ίσως, Αύριο

Η ταινία της Σούσαν Μπίερ που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, αφήνοντας τον Κυνόδοντα χωρίς χρυσό αγαλματάκι, είναι μια συγκινητική διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.

Συντροφικότητα

Και μία επανέκδοση. Γερμανία, 1919, τα δύσκολα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Γάλλοι και Γερμανοί ύστερα από την -ταπεινωτική για τους δεύτερους- συνθήκη των Βερσαλλιών, θεωρούνται εχθροί. Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται μια ανθρώπινη ιστορία. Σε ένα ορυχείο, στα γαλλο-γερμανικά σύνορα, μια ομάδα Γάλλων ανθρακωρύχων παγιδεύεται στα έγκατα της γης, ύστερα από μια τρομακτική έκρηξη. Η μόνη τους ελπίδα για σωτηρία είναι ένα εγκαταλειμμένο τούνελ, που έχει απομείνει από τον πρόσφατο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την άλλη πλευρά εργάζονται Γερμανοί ανθρακωρύχοι. Η ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη Τζ.Παμπστ βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

No comments:

Post a Comment