Thursday, March 24, 2011

ΛΙΖ ΤΑΙΗΛΟΡ,Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 79 ετών, άφησε χθες το πρωι η διάσημη σταρ του Χόλυγουντ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ανακοίνωση της οικογένειας της Τέιλορ αναφέρει ότι η διάσημη σταρ απεβίωσε γαλήνια, με τα παιδιά της στο πλευρό της.

Η βετεράνος ηθοποιός, που έγινε γνωστή από κινηματογραφικές ταινίες όπως «Η Κλεοπάτρα» αλλά και το «Ο αλήτης και η αμαζόνα» που την έκανε διάσημη σε ηλικία 12 ετών, υπέφερε από προβλήματα με την καρδιά της. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ, ένα για το ρόλο της στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και το άλλο για την ταινία «Ζήσαμε στην αμαρτία». Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε πρόξενος καλής θέλησης για ανθρωπιστικούς σκοπούς, κυρίως για την καταπολέμηση του AIDS και βοήθησε να συγκεντρωθούν εκατομμύρια δολάρια. Για το έργο της αυτό τιμήθηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ το 1993.

Γεννημένη στο Λονδίνο από αμερικανούς γονείς, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μετακόμισε στο Λος Άντζελες πριν από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκινώντας από παιδικός αστέρας, μετατράπηκε σε σταρ του Χόλυγουντ και στη συνέχεια ίνδαλμα, ενώ χαρακτηρίστηκε πολλές φορές ως η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου.

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλυγουντ, συμπρωταγωνιστώντας με άλλους διάσημους αστέρες τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 σε ταινίες όπως το «Όσα δε σβήνει ο χρόνος», «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» και «Λυσσασμένη Γάτα».

No comments:

Post a Comment