Thursday, March 31, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

*Μετα από 25 χρονια η Θεσσαλονικη θα ξαναφιλοξενησει την Μπιεναλε Νεων Καλλιτεχνων.Απο 7-9 Οκτωβριου.Με συμμετοχη 300 νεων από 30 χωρες της Ευρωπης και της Μεσογειου.
*Η μιση Θεσσαλονικη είναι γεματη από αυτοκινητα που εχουν εγκαταληφθει και ουδεις ενδιαφερεται για την συγκεντρωση τους.
*Μιλουν στο δημοτικο συμβουλιο και αλλαχου για «την πολη μας».Η πολη αυτή εχει ονομα.Και μαλιστα ιστορικο.Ειναι η Θεσσαλονικη.
*Με τιτλο You,me and us ηχογραφησε το 1957 η Alma Cogan την μεξικανικη συνθεση του 1882 Cielito lindo.Την ιδια μελωδια με τιτλο Heavenly night ερμηνευσε και ο Bing Crosby.
*Το 1918 ο Al Jolson τραγουδησε πρωτος το Rock a-bye your baby with a Dixie melody που ξαναεκανε επιτυχια το 1957 ο ηθοποιος Jerry Lewis.
*Γερμανικο τραγουδι του 1825 είναι The faithful hussar που ηχογραφησε με τιτλο Don’t cry my love το 1957 η Vera Lynn.
*Η Glendora στην οποια αναφερεται το ομωνυμο τραγουδι του Perry Como(1956) είναι μια κουκλα σε βιτρινα καταστηματος.
*My prayer,επιτυχια του 1956 για τους Platters,είναι διασκευη της συνθεσης του Georges Boulanger ,Avant de mourir,που ο δημιουργος της την εγραψε το 1926 και παρουσιασε βελτιωμενο το το 1939.
*Lou Busch και Joe «Fingers» Car είναι το ιδιο προσωπο,συζυγος της τραγουδιστριας Margaret Whiting.
*Τα ακουσαμε σε πρωινη εκπομπη της επομενης γενιας,από μια παραγωγο:εγω όταν κοιμαμαι ονειρευομαι ότι κανω σεξ με τον Τζωρτζ Κλουνευ»…Η ιδια το «ραγουδι προερχεται από την εξωτικη Σουηδια».νωριζει που βρισκεται η Σουηδια
*Σαββατο 21 Ιανουαριου 2012 στο Block 33 oι Arch Enemy.
*24 επεισοδια περιλαμβανει ο 7ος κυκλος της σειρας NCIS ,που μεταδιδει μονο το NOVA.Ηδη ειδαμε τα δυο πρωτα.
*3,3 ωρες κάθε μερα ακουν ραδιοφωνο οι Θεσσαλονικεις και 3,5 ωρες οι Αθηναιοι.Το 57% για ψυχαγωγια και το 45% για ενημερωση.Το 81% των Θεσσαλονικεων ακουει ραδιοφωνο καθημερινα.
*Το 19ο φολκλορικο φεστιβαλ Pirin θα πραγματοποιηθει 3 και 4 Σεπτεμβριου στο Σαντανσκι της Βουλγαριας.
*Roda,ένα από τα αγαπημενα μας βραζιλιανικα τραγουδια,εχει ηχογραφηθει από καλλιτεχνες οπως Gilberto Gil/Caetano Veloso/Maria Bethania/Elis Regina/Sergio Mendez.
*Mονο επαναληψεις και μαγνητοσκοπημενα προγραμματα στο ALTER.

No comments:

Post a Comment