Monday, January 17, 2011

ΑΠΕΝΕΜΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Λος Αντζελες
Με την απονομή των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) εγκαινιάζεται η οσκαρική περίοδος. Επτά υποψηφιότητες έχει συγκεντρώσει ο Λόγος του Βασιλιά, ενώ από επτά διαθέτουν τα Social Network -ιδιαίτερα αγαπητό στις ενώσεις κριτικών- και The Fighter.

Ακολουθούν με τέσσερις υποψηφιότητες τα Μαύρος Κύκνος, Inception και Τα Παιδιά Είναι Εντάξει.

Τα βραβεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (HFPA) θα παρουσιάσει ο Ρίκι Τζέρβες.

Το φετινό τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille θα παραλάβει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, για τη συνολική του προσφορά στην κινηματογραφική τέχνη.

Αξίζει να σημειωθούν:

Ο Τζόνι Ντεπ απολαμβάνει φέτος διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία ερμηνείας σε κωμωδία/μιούζικαλ, για τους ρόλους του στις ταινίες Ο Τουρίστας και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία αναμένεται να λάβει ο Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά), ο οποίος πέρυσι δεν κατάφερε να πάρει το Όσκαρ από τον Τζεφ Μπρίτζες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια έκπληξη από τον Τζέσε Αϊζενμπεργκ (Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο The Social Network).

Η Νάταλι Πόρτμαν (Μαύρος Κύκνος) αναμένεται να επικρατήσει στις γυναικείες ερμηνείες σε δραματική ταινία, μετά και τη νίκη της στα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Κριτικών.

Υποψηφιότητες έχει συγκεντώσει και το ερμηνευτικό ζεύγος του Blue Valentine (Ράιαν Γκόσλινγκ, Μισέλ Ουίλιαμς).

Ανέτ Μπένινγκ και Τζούλιαν Μουρ αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για το βραβείο ερμηνείας κωμωδίας για ρόλους στην ίδια ταινία (Τα Παιδιά είναι Εντάξει), με πιο πιθανή νικήτρια την πρώτη.

Ο Θαυματοποιός, Toy Story 3, Εγώ ο Απαισιότατος, Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας και Μαλλιά Κουβάρια αποτελούν την πεντάδα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Ντέιβιντ Φίντσερ, Ντάρεν Αρονόφσκι, Κρίστοφερ Νόλαν, Τομ Χούπερ και Ντέιβιντ Ο.Ράσελ είναι οι πέντε σκηνοθέτες που διεκδικούν τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας. Πιο πιθανός για να φύγει με το βραβείο ανά χείρας είναι ο Ντ.Φίντερ, σκηνοθέτης του Social Network.

Υποψήφιες για τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες καλύτερης δραματικής σειράς είναι οι: Boardwalk Empire,
The Walking Dead, Dexter, Mad Men και The Good Wife, ενώ για καλύτερη κωμική τηλεοπτική σειρά υποψήφιες είναι οι: 30 Rock, The Big Bang Theory, The Big C, Glee, Modern Family και Nurse Jackie.

Οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν προάγγελο των βραβείων Όσκαρ, η απονομή των οποίων θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου.

No comments:

Post a Comment