Wednesday, January 19, 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Το τραγουδι El rancho grande ακουγεται στις μεξικανικες ταινιες Alla en el rancho grande (του 1936 και του 1949) και Rancho grande του 1940.
*Όταν οι Μπητλς ηχογραφησαν το Yesterday μεσα στο στουντιο ηταν μονο ο Paul Mc Cartney,που επαιξε ακουστικη κιθαρα κι ένα κουαρτετο εγχορδων.Στην Αγγλια κυκλοφορησε ως δισκος 45 στροφων το …1976.Με 2.500 εκτελεσεις το βιβλιο ρεκορ Γκινες το θεωρει ως το πιο πολύ-ηχογραφημενο τραγουδι του 20ου αιωνα.
*Από το βιβλιο «Εκκλησιαστες» δανειστηκε στιχους για το Turn!Turn!Turn! o Pete Seeger,που συνεθεσε και την μουσικη.Το ηχογραφησαν οι Byrds κι εγινε Νο 1 το 1965 στις ΗΠΑ.
*Το μοναδικο Νο 1 στις ΗΠΑ των Dave Clark Five ηταν το Over and over (1965).Ηταν συνθεση κι επιτυχια του Bobby Day (Robert Byrd) το 1958.
*Ο Paul Simon εγραψε το The sounds of silence το 1963.Τρια χρονια αργοτερα ηταν Νο 1 στις ΗΠΑ για τους Simon and Garfunkel,που το τραγουδησαν παιζοντας ακουστικες κιθαρες.Ηταν και αυτοι θαυμαστες των Everly Brothers.
*Ένα βραδυ του 1965 στο δωματιο ξενοδοχειου στο Clearwater της Florida ο κιθαριστας Keith Richard δημιουργησε το Satisfaction.Τους στιχους προσθεσε ο Mick Jagger.Ο Keith λεει ότι την εμπνευση του τραγουδιου την οφειλει στο Dancing in the streets-Martha and the Vandellas.
*Το τραγουδι των μιουζικ χωλλ του 1911 I’m Henry VIII,I am διασκευασμενο από τους Herman’s Hermits εγινε Νο 1 το 1965 στις ΗΠΑ.
*Το πραγματικο ονομα της Cher είναι Cherilyn Sakisian La Pierre.
*Φωνητικα στα Da doo ron ron-Crystals/Be my baby-Ronettes/You’ve lost that lovin’ feeling-Righteous Brothers εκαναν οι Sonny and Cher.
*Στις 12 Απριλιου 1988 η Cher κερδισε Οσκαρ για την ερμηνεια της στο φιλμ Moonstruck και την επομενη ο Sonny εξελεγη δημαρχος του Palm Springs.
*Ο Τζων Λεννον θεωρουσε ως καλυτερα τραγουδια του τα Help/Strawberry fields forever.
*Χωρις να ολοκληρωσει την παραγωγη του Eve of destruction o Barry Mc Guire το ειδε να κυκλοφορει από την εταιρια του και να γινεται Νο 1 το 1965.
*Ένα από τα ελληνικα κομματια που εγινε επιτυχια στο εξωτερικο και ξεχνανε οι παραγωγοι του ραδιοφωου είναι το Who pays the ferryman-1977.
*Το 1952 η συνθεση La cumparsita εμφανιστηκε με τον τιτλο Strange sensation.

No comments:

Post a Comment