Monday, January 17, 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

*Στην ενδιαφερουσα αστυνομικη ταινια του 1949 «Το μυστηριο μιας Γυναικας « ,οπου πρωταγωνιστουν Μωρην Ο Χαρα,Μελβιν Νταγκλας και Γκλορια Γκραχαμ ακουγεται το μεξικανικο τραγουδι του 1923 Estrellita από την Γκραχαμ ντουμπλαρισμενη από την Kaye Lorraine.Eπισης τα Let him go,let him tarry (παραδοσιακο) από την Ο Χαρα και Paradise από την Ο Χαρα από δισκο και από την Γκραχαμ με την φωνη της Lorraine.
*Πρωτη η Ζακλιν Φρανσουα τραγουδησε το 1948 το Bolero.
* Η Mary Wells (My guy) ηταν παντρεμενη με τον Cecil Womack,αδελφο του Bobby Womack.Χωρισαν το 1977.
*Το τραγουδι των Lennon-McCartney « A world without love» oδηγησε τους Peter and Gordon στο Νο 1 το 1964.Το ντουετο διαλυθηκε το 1967.
*Στις 15 Ιανουαριου 1965 οι Who κυκλο φορησαν το πρωτο τους αλμπουμ I can’t explain.
*Θυμαστε το Dur dur d’etre bebe,που σε ηλικια 4 χρονων ηχογραφησε ο Jordy ,ο πιο μικρος τραγουδιστης της δισκογραφιας.Γεννηθηκε στις 14 Ιανουαριου 1988.
*Δεν ηταν η Μιραντα Μαρτινο αλλα ο Αρτουρο Τεστα που ηχογραφησε πρωτος το Io sono il vento.Tοτε το εκανε επιτυχια και ο Gino Latilla.To ερμηνευσαν εναλλαξ στο φεστιβαλ του Σαν Ρεμο αποσπωντας το β’ βραβειο.
*Ο Φιντελ Καστρο δηλωσε ότι ειδε τις ταινιες «Τιτανικος» και «Μονομαχος».Αγαπημενοι του ηθοποιοι οι Τσαρλι Τσαπλιν,Ζεραρ Ντεπαρντιε και η Μπριζιτ Μπαρντο.
*Meglio stasera,συνθεση του Henry Mancini(1963) απολαυσαμε για πρωτη φορα από την Fran Jeffries στην ταινια «Ροζ πανθηρ»,γυρω από ένα πελωριο τζακι στο κλαμπ ξενοδοχειου στην Κορτινα ντ Αμπετσο,με ακροατες τους Πητερ Σελλερς,Νταιηβιντ Νιβεν,Ρομπερτ Βαγκνερ,Καπυσιν,κ.α.
*Φολκλορικος χορος από την Ουκρανια είναι το casatchok,που εκανε τον γυρο της Ευρωπης το 1969.
*Το περασμενο Σαββατο στο καφε «Αερας» της λεωφορου Νικης στην Θεσσαλονικη η Βανα Μπαρμπα.Ψαχνει για μεγαλη αιθουσα ,οπου θα παρουσιασει ένα θεατρο διαφορετικο.Στην ιδια συντροφια και ο Μακης Τσελιος.
*Για την βρετανικη ταινια του 1959 Honeymoon εγραψε το ομωνυμο τραγουδι ο Μικης Θεοδωρακης.Πρωταγωνιστες η Λουντμιλλα Τσερινα και ο Αντονυ Στηλ.Στο φιλμ ακουγεται από το συγκροτημα Μαρινο Μαρινι.Το 1960 με στιχους Νικου Γκατσου και τιτλο «Αν θυμηθεις τα’ονειρο μου» το ηχογραφησε η Γιοβανα.
*Από το φιλμ του 1936 Alla en el rancho grande προερχεται το ομωνυμο μεξικανικο τραγουδι,που η αρχικη μελωδια του είναι παραδοσιακη.
*Ένα από τα ωραιοτερα μελωδικα τραγουδια της Ιταλιας είναι το ‘Na voce,’na giutara που εκαναν επιτυχια το 1955 οι Roberto Murolo/Teddy Reno/ Ugo Calise κι αργοτερα ηχογραφησαν οι Carlo Buti/Buddy Greco/Lena Horne/Connie Francis/Michael Bubble…

=

No comments:

Post a Comment