Tuesday, June 27, 2023

Caja Secreta: Nuevo Flamenco 

Την Τέταρτη 28 Ιουνίου στις 21:00, οι Caja Secreta ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μουσικοχορευτικά σχήματα του Nuevo Flamenco, παρουσιάζουν μια μυσταγωγική συναυλία σε ένα πρωτότυπο ταξίδι στον κόσμο της τέχνης του Flamenco. 

Το σχήμα Caja Secreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά του στη σύνθεση, τον χορό και το τραγούδι, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και χορογραφίες αναδεικνύουν το νέο, σύγχρονο στυλ “nuevo flamenco” και πραγματοποιούν αυτό που επιζητά να βιώσει εναγωνίως ο μουσικός και ο ακροατής... Ένα ταξίδι στον κόσμο της flamenco μουσικής, οι ρυθμοί της οποίας θα παρασέρνουν πάντοτε όποιον αφήνεται στην ένταση της flamenco στιγμής.

Oι Caja Secreta έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πλήθος φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το 2016-2017 διακρίθηκε ως ένα από τα ''αγαπημένα'' μουσικά σχήματα της ΕΡΤ. Οι παραστάσεις του έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco.

Οι δύο δισκογραφικές δουλειές τους που έχουν κυκλοφορήσει είναι το Primero (2012) και το Partir (2018, βασισμένο σε πρωτότυπες μελοποιήσεις ποιημάτων του Federico García Lorca και της Gertrudis Gómez de Avellaneda), ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί σε ειδικά αφιερώματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α' Μέρος
Caja Secreta
Serenata (ποίημα του F. G.  Lorca)
Tanguillo
Guajira
Papa (ποίημα του F. G. Lorca)
Rusticana
Eliza


Β' Μέρος
El niño mudo (ποίημα του F. G. Lorca)
Lele
Non velat umbra diem
Por Jorge
Dibujo (στίχοι Θ. Νάτσης)
Rumbina (στίχοι Ν. Μπένου)
Honora
Partir (ποίημα του G. Gomez de Avellaneda)
 
(Όλες οι συνθέσεις είναι του Θωμά Νάτση)


Caja Secreta:

Θωμάς Νάτσης - Κιθάρα, σύνθεση
Νιόβη Μπένου - Χορός
Μελίνα Ατρείδου - Τραγούδι
Λυδία Κοκόρια - Φλάουτο
Παύλος Σπυρόπουλος - Κοντραμπάσο
Γιώργος Ξανθόπουλος - Κρουστά


ΠΛΑΤΕΙΑ


Τιμές εισιτηρίων:  10€, 5€  (μειωμένο)

Εισιτήρια διαθέσιμα στο tch.gr και στα εκδοτήρια στο 2310 895938-9.

Περισσότερες πληροφορίες 

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3014

No comments:

Post a Comment