Tuesday, June 27, 2023

«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων»
επιστρέφει με καλοκαιρινή διάθεση
Σε μια ανατρεπτική, γεμάτη χιούμορ και ρομαντισμό… κρουαζιέρα, προσκαλεί τους θεατές, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη.
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τη χειμερινή σεζόν, επιστρέφει στο… απόλυτα δροσερό Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Οι θεατές, οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα σε ένα πλοίο, ταξιδεύουν υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών του παλιού αμερικάνικου κινηματογράφου (ζωντανή μουσική επί σκηνής) στο Παρίσι και τη Σεβίλη και παρακολουθούν μια ρομαντική διαμάχη ανάμεσα στο συμφέρον και την αγάπη.
 
Περισσότερα
«ΟΝΕΙΡΟ…»

Βασισμένο στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»
του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Το «Όνειρο…», μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», πρόκειται να παρουσιαστεί στην εξωτερική αυλή του Κυβερνείου (Παλατάκι) που βρίσκεται στον Δήμο της Καλαμαριάς, από τις 12 έως και τις 23 Ιουλίου, μόνο για έντεκα παραστάσεις.

Η παράσταση, της οποίας τη διασκευή και την σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα, είναι μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και της ομάδας naan και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς, της Εταιρείας Ελληνικών Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μαρία Σολωμού στο ρόλο της Τιτάνια.
 
Περισσότερα
ΤΡΩΑΔΕΣ

Λόγω αυξημένης ζήτησης
και δεύτερη ημέρα στο Θέατρο Δάσους
Η πρεμιέρα της παράστασης, σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη (6 & 7 Ιουλίου) και θα ακολουθήσει περιοδεία στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 18 & 19 Αυγούστου οι «Τρωάδες» θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρουκαι σε θέατρα της Αττικής τον Σεπτέμβριο.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο οποίος θα παίζει πιάνο επί σκηνής κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που θα δοθούν στη Θεσσαλονίκη και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στο ρόλο της Εκάβης η Ρούλα Πατεράκη.
 
Περισσότερα
Σφήκες

Ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου,
βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη
Οι Σφήκες του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. Στην πρώτη κάθοδό της στην Επίδαυρο, η αιρετική δημιουργός, πλαισιωμένη από μία σπουδαία ομάδα συνεργατών και ηθοποιών, αναμετριέται με ένα έργο που αναστοχάζεται πάνω στις παθογένειες της δημοκρατίας μας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης.

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 14 και 15 Ιουλίου 2023
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη, 25 & 26 Ιουλίου 2023

Η παράσταση προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.
 
Περισσότερα
Για την παράσταση της Παρασκευής 7 Ιουλίου
στο Θέατρο Δάσους

Τα εισιτήρια Early Bird μπορείτε να τα προμηθευτείτε έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Ιουνίου.
 
Εισιτήρια online

No comments:

Post a Comment