Thursday, June 29, 2023

Χαλκιδική: Ανοίγει στις 7 Ιουλίου η κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Προς συμφωνία με ανάδοχο που θα αναλάβει τη σίτιση στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση Καλάνδρας του ΑΠΘ

Θα ανοίξει τελικά και φέτος της πύλες της η πανεπιστημιακή κατασκήνωση Καλάνδρας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Μετά από έναν αγώνα δρόμου που έδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, βρέθηκε τελικά λύση στο ζήτημα της σίτισης και συγκεκριμένα του εστιατορίου της κατασκήνωσης, για το οποίο δεν είχε βρεθεί μέχρι πρότινος ανάδοχος να το αναλάβει.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο έφθασε σε συμφωνία με ανάδοχο εταιρεία σήμερα και αύριο αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές. Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει για τους φοιτητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου την Παρασκευή 7 Ιουλίου και θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του εστιατορίου κρινόταν αναγκαία για να μπορέσει να ανοίξει το κάμπινγκ του ΑΠΘ, καθώς, καθημερινά, θα χρειαστεί να σιτίζει εκατοντάδες φοιτητές και υπαλλήλους του πανεπιστημίου και να ετοιμάζονται 3.000 μερίδες φαγητού ημερησίως.

Η πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια  έκταση 128 στρεμμάτων, δίπλα στο γραφικό Ποσείδι. Η κατασκήνωση έχει μακρόχρονη ιστορία 62 ετών, καθώς λειτουργεί από το 1961, αποτελώντας σημείο αναφοράς των σπουδών για πολλές γενεές αποφοίτων του ΑΠΘ. Σημειώνεται ότι είναι η μοναδική φοιτητική κατασκήνωση στον ελληνικό χώρο και από τις ελάχιστες διεθνώς με αυτόν τον χαρακτήρα.


No comments:

Post a Comment