Friday, July 30, 2021

ΕΕΘ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρώτο μεταξύ των κρατών – μελών το ΕΣΠΑ της Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρώτο ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Εταιρικό Σύμφωνο της Ελλάδας (ΕΣΠΑ) για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Πώς θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού

 

Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπονται –μεταξύ άλλων- σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο Κτηματολόγιο. 

Παράταση έως 27 Αυγούστου της έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου - Κατατέθηκε η τροπολογία

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται μέχρι 27.8.2021 η δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών (σ.σ. από 28.7.2021 που ισχύει σήμερα).  

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 130 εκατ. ευρώ για στήριξη ΜμΕ που επλήγησαν από τον κορονοϊό

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 130 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση 

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη Β΄ φάση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών

 

Ενεργοποιείται η Β΄ φάση του μέτρου ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την υποβολή αίτησης από τις επιχειρήσεις, μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΓΔΟΥ808/23-07-2021 (ΦΕΚ 3354/Β΄/26-07-2021) «Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19».

Με πρωτοβουλία του ΕΕΘ συνάντηση με την διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τα προβλήματα από την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Λαγκαδά

 

Με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 26 Ιουλίου συνάντηση με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία της εταιρίας, στην οποία συμμετείχε και η κ. Μαρία Σιδηροπούλου υποδιευθύντρια διοδίων, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά.

No comments:

Post a Comment