Saturday, July 31, 2021


Ακραίος καύσωνας διαρκείας: Ως 44 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, ανεβαίνει κι άλλο από Δευτέρα


Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα, προβλέπεται και για σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 31/07 και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.


Οι ειδικοί μιλούν για «ιστορικό καύσωνα» που θυμίζει εκείνον του 1987, ενώ η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο. Οι πιο τυχεροί, οι αδειούχοι του Αυγούστου, έχουν κατακλύσει ήδη το λιμάνι του Πειραιά από το πρωί.



Για τους πιο... άτυχους, όσους εργάζονται την εβδομάδα που έρχεται δηλαδή, η κυβέρνηση, με εγκύκλιο του υπ. Εργασίας που εκδόθηκε την Παρασκευή 30.7, συστήνει παύση εργασιών μεταξύ 12:00-16:00 στον ιδιωτικό τομέα και αποχή εργασιών από το Δημόσιο για ορισμένους υπαλλήλους για όσο διαρκεί ο καύσωνας.


Πιο αναλυτικά, σήμερα  Σάββατο 31 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.


No comments:

Post a Comment