Thursday, October 17, 2019




FABERGÉ VISIONNAIRE CHRONOGRAPH
Κόσμημα χεριού
και ακρίβεια
ακραίας πιστότητας


Η νέα δημιουργία του Jean-Marc Wiederrecht

χρησιμοποιεί δύο καντράν, στην ίδια βάση...






Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ δημιουργικά για τον περίφημο Οίκο Fabergéκαθώς δύο από τις πιο σημαντικές δημιουργίες του, μεταξύ των οποίων και το ρολόι χειρός Lady Compliquée Peacock, κέρδισαν σημαντικά βραβεία στο Grand Prix D’ Horlogerie της Γενεύης, για το 2015 και το 2016. Το 2017 για την εταιρεία έχει μπει ακόμα πιο δυναμικά με ένα πραγματικό έργο τέχνης για το χέρι, το Visionnaire Chronograph, που σχεδίασε ο πολυβραβευμένος ωρολογοποιός Jean-Marc Wiederrecht και η ομάδα του, διάσημος για τις συνεργασίες του με οίκους πολυτελών brands όπως οι Harry Winston, Van Cleef & Arpels, Romain Jerôme και and Hermès. Ο Wiederrecht, που έχει γίνει κυρίως γνωστός από την ικανότητα του να προβάλλει τα εσωτερικά μέρη των δημιουργιών του με μοναδικό τρόπο, τεχνική και αισθητική, στηριζόμενος στο προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας Visionnaire DTZ, έκανε ένα βήμα παραπάνω και άφησε άφωνους ακόμα και μυημένους συλλέκτες.
Διατηρώντας το DNA του δίδυμου αδερφού του, ο νεός Visionnaire χρονογράφος διαθέτει δύο κεντρικά καντράν, το εξωτερικό, στο οποίο δύο δείκτες μετρούν την ώρα στην εξωτερική διαδρομή και που είναι ορατοί μόνο στα άκρα τους, ενώ στη βάση τους υπάρχει ένα δεύτερο υποκαντράν με τις ενδείξεις του χρονογράφου. Να σημειώσουμε εδώ ότι χρονογράφος στη γλώσσα της υψηλής ωρολογοποιίας είναι το ρολόι που διαθέτει μηχανισμό με ενσωματωμένη λειτουργία στοπ. Που με το πάτημα ενός κουμπιού, δηλαδή, αρχίζει να μετρά το χρόνο και σταματά με ένα νέο πάτημα κουμπιού. Η ακρίβειά του μπορεί να είναι πολύ μεγάλη (και άρα να είναι πιστοποιημένο και από τον COSC), αλλά ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητα και χρονόμετρο. Τόσο η ώρα όσο και οι ενδείξεις του χρονογράφου παρουσιάζονται στο καντράν από τους δείκτες. Οι αγγλόφωνοι ονομάζουν stopwatch αυτό που εμείς λέμε χρονόμετρο –το εργαλείο, δηλαδή, που χρησιμοποιούν οι προπονητές στο στίβο ή που βλέπεις στη Formula 1. Τα μηχανικά ρολόγια τα λένε χρονογράφους.
Εκτός από την καινοτομία των δύο καντράν στη κεντρική βάση, το Fabergé Visionnaire Chronograph χρησιμοποιεί τρεις κεντρικούς δείκτες για τα γεγονότα 24ώρου, καταγράφοντας έτσι τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και τις ώρες. Όσο για το διάφανο, πίσω μέρος της κάσας του χρονογράφου; Ακόμα και οι πιο έμπειροι ωρολογοποιοί θα μαγευτούν από την θέαση των 477 διαφορετικών μηχανικών μερών του Visionnaire, που αξίζει να σημειώσουμε πως η τιμή του ξεκινά από τα 34.500 δολάρια και ανεβαίνει ανάλογα με την επιλογή του χρώματος του χρονογράφου.

No comments:

Post a Comment