Saturday, October 26, 2019

 Μαγεία στα βόρεια σύνορα του κόσμου

Οικολογία, παγωμένες θάλασσες και μια σειρά από καμπίνες με συναρπαστική θέα



Luxury μαγεία στα βόρεια σύνορα του κόσμου


Τεράστιοι θαλασσαετοί σε καλωσορίζουν σε ένα από τα τελευταία σύνορα του ανθρώπινου πολιτισμού, το αρχιπέλαγος Steigen στα βόρεια της Νορβηγίας.
Ένα μέρος που παραμένει όσο απομονωμένο ήταν ανέκαθεν, καμιά 100αριά χιλιόμετρα μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.
Τον αφιλόξενο αυτό τόπο με το συγκλονιστικό τοπίο θέλει να κάνει πιο θελκτικό το resort σε ένα μικροσκοπικό νησάκι, το Manshausen, προσφέροντας πολυτελή φιλοξενία και δραστηριότητες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.
Πνευματικό παιδί του αρκτικού εξερευνητή Børge Ousland, του πρώτου ανθρώπου που έφτασε στον Βόρειο Πόλο… μόνος, το ξενοδοχείο παρέχει την τέλεια αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρώπου.
Και ο σχεδιασμός του παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά, δίνοντας έμφαση στα φυσικά υλικά και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε ένα μέρος που η διατήρηση του περιβάλλοντος είναι αποφασιστικής σημασίας για τα εύθραυστα οικοσυστήματα.
Αυτές οι καμπίνες δηλαδή που μοιάζουν με τεράστια ηχεία που βγαίνουν από τη γη! Ο αρχιτέκτονας του Manshausen, Snorre Stinessen, απέσπασε πλήθος βραβείων για το σχέδιό του, κάνοντας τα απόκοσμα θέλγητρα του Αρκτικού Κύκλου λίγο θελκτικότερα στον αμύητο τουρίστα.
Τζακούζι στην παγωνιά, σπα και μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής θα ανταμείψουν όποιον φτάσει εδώ και έχει φυσικά το χρήμα για να ανταποκριθεί σε όλα αυτά.
Οδηγούς δηλαδή για να σε ξεναγήσουν στα παρθένα τοπία και τα λημέρια των Βίκινγκς, ψάρεμα σε άγνωστα νερά, περιπέτειες με το τσουβάλι και χορταστική θέα στο Βόρειο Σέλας, αλίμονο…

No comments:

Post a Comment