Wednesday, October 30, 2019


                                     Νέες δράσεις και σεμινάρια το Νοέμβριο  στον Κήπο!

Νέες δράσεις και σεμινάρια διοργανώνονται από το Νοέμβριο  2019 στον φιλόξενο χώρο του Κήπου! Εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν βρέφη και νήπια, άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη δημιουργική σκέψη τους, την ψυχολογία τους, το περιβάλλον, τις ικανότητές τους στην εκφώνηση, το σπικάζ, τη βιντεοσκόπηση, τη φωτογραφία, τη συγγραφή, την αφήγηση.
Από το Ζην στο Ευ ζην!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019:
Δευτέρα 4/11 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι Τηλεοπτικού και Κινηματογραφικού σεναρίου
Εισηγητής: Δημήτρης Ιορδανόπουλος

Στο εργαστήριο το οποίο θα έχει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν αποσπάσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, θα συζητηθούν οι αφηγηματικές τεχνικές των σεναριογράφων με τελικό στόχο, να αποκτήσουν ευχέρεια στη συγγραφή σκηνών, για να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σενάριο.

Τρίτη 5/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Βίντεο: Από τη Λήψη στο Μοντάζ
Εισηγήτριες: Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου Τζαρίδου, Θεοδώρα Μπόζη

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο βίντεο, από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα μάθως πώς να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, να τραβήξουν και να μοντάρουν ένα βίντεο με απλά μέσα. 

Τετάρτη 6/11 στις 17:30
Αφήγηση Παραμυθιού
Εισηγήτρια: Κατερίνα Κλεάρχου

Έναρξη του βιωματικού σεμινάριου αφήγησης παραμυθιών και μυθοπλασίας «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια...». Απευθύνεται σε όλους όσους ονειρεύονται, ελπίζουν, αλλάζουν, ωριμάζουν, κλείνουν το μάτι στη ζωή. Αλλά και σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, ξεναγούς και όποιον θα ήθελε να γνωρίσει την τέχνη της αφήγησης.

Πέμπτη 7/11 στις 19:30
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Οικολογία, κοινά αγαθά και συνεργατισμός
Εισήγηση: Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Ο Κήπος σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας διοργανώνουν το σπονδυλωτό σεμινάριο, αποτελούμενο από 6 αυτοτελή μέρη: Οικολογία, κοινά αγαθά και συνεργατισμός. Ανακτώντας το περιβάλλον και τα κοινά μας αγαθά με κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.).

Δευτέρα 11/11 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Από το Ζην στο Ευ ζην
Εισηγητής: Νίκος Σαπουντζής

Το Βιωματικό Εργαστήριο Δυναμικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, είναι συνώνυμο μιας γενναιόδωρης ζωής, εμποτισμένης με πράξεις, εμπειρίες και σχέσεις πληρότητας. Μέσα από προσωπική καθοδήγηση (coaching & mentoring), σου προσφέρει εργαλεία, γνώσεις, και τεχνικές, ώστε να έχει η ζωή του καθενός αληθινή χαρά και όχι απλή ικανοποίηση.

Τρίτη 12/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Καλλιτεχνική Φωτογραφία
Εισηγήτρια: Λία Γεροπούλου

Όσοι παρακολουθήσουν αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων θα μυηθούν στη μαγεία της φωτογραφίας ως τεχνική αλλά κυρίως ως Τέχνη. Θα μπούνε στο κόσμο της «γραφής του φωτός» και θα μάθουν τι κρύβεται πίσω από το φωτογραφικό φακό. Θα βρουν τρόπους και τόπους να πειραματιστούν,  να πραγματώσουν καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

Τρίτη 12/11 στις 18:30
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Θεατρικό παιχνίδι ενηλίκων
Εισηγήτρια: Γεωργία Ζάχου

Παίζω απλώς με τα πιο απλά. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ικανότητα να γνωρίσουμε την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού όχι ως εργαλείο της εκπαίδευσης ή του θεατρολόγου αλλά ως μέσο επικοινωνίας με τον εαυτό, με τους άλλους και το περιβάλλον.

Τετάρτη 13/11 στις 20:00
Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Κήπου
Συντονιστές : Αθανασία Μπουντίδου, Χρήστος Μαρτίνης 

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα της Λέσχης Ανάγνωσης στην «Λογοτεχνία και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία», η επόμενη συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στο βιβλίο του Θανάση Βαλτινού «Η Κάθοδος των Εννιά» (τελευταία έκδοση: Εστία) και στο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου «Ν’ακούω καλά τ’ ονομά σου» (τελευταία έκδοση: Πατάκης).

Παρασκευή 15/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: Ανάγνωση και γραφή ως μέσα αυτογνωσίας
Εισηγητής: Κυριάκος Χαλκόπουλος

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση, τη γραφή ή και τα δύο, να μάθουν για τη σημασία της ανάλυσης λογοτεχνικών κειμένων,  σε αναγνώστες (ή συγγραφείς) που αναζητούν μια πιο βαθιά σχέση με την κλασική λογοτεχνία.

Δευτέρα 18/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Ψυχολογία και προσωπική ανάπτυξη
Εισηγητής: Χρήστος Αραμπατζής

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται να έχει ο κάθε άνθρωπος ώστε να ζει με ισορροπία και αρμονία τη καθημερινότητά του. Οι βιωματικές ασκήσεις σε κάθε ενότητα θα του προσφέρουν άμεσα εσωτερικές αλλαγές και συμφωνίες προς την προσωπική του ευτυχία και κατεύθυνση.

Τρίτη 19/11 στις 12:00 (για βρέφη) και στις 17:00 (για νήπια)
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Musical Steps, για βρέφη και νήπια
Εισηγήτρια: Σοφία Χαραλάμπους

Η δημιουργία της μουσικής παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική, συναισθηματική και νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών και υπάρχει μία τεράστια γκάμα ερευνών η οποία επιβεβαιώνει τα οφέλη της ενασχόλησης με τη μουσική από την βρεφική ακόμη ηλικία. Μusical Steps για βρέφη 4μηνών έως 2 χρονών και νήπια 2 έως 3 χρονών. Ξεχωρίζουν γιατί προσφέρουν ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία.

Τετάρτη 20/11 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι γραφής: Διήγημα
Εισηγητής: Χρήστος Μαρτίνης, Πάνος Παπαπαναγιώτου

Πέμπτη 21/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι: σ.π.α. .*
Εισηγήτρια: Ειρήνη Καλογηρά

Με μότο το «Είμαι και Φαίνομαι» ο Κήπος σας προσκαλεί στην εμπειρία του σ.π.α.* , μια προσωπική διαδρομή Μεταμόρφωσης με όχημα το Σώμα και την Κίνηση, μια ολιστική πρακτική που συμπυκνώνεται στα: Άσκηση - Παρατήρηση – Μεταμόρφωση και θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους.
             *σωματικές   πρακτικές   αυτοφροντίδας

Τετάρτη 27/11 στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Δημιουργική Σκέψη
Εισηγήτρια: Μάγκυ Παπαχαραλάμπους

Βάλε τη φαντασία σου σε δράση! Χάρη στις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες που θα αποκτηθούν στο σεμινάριο, «γυμνάζεται» η δημιουργική σκέψη, αναπτύσσεται η φαντασία, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων ιδεών για την αντιμετώπιση προβλημάτων με πρωτότυπες λύσεις.

Πέμπτη 28/11 στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο: Εκφώνηση Διαφημιστικού Σποτ (Σπικάζ)
Εισηγήτρια: Μαρία Αράπογλου

Σεμινάριο εκφώνησης διαφημιστικού σποτ (σπικάζ), δελτίου ειδήσεων, αφήγησης ντοκιμαντέρ. Απευθύνεται σε υποψήφιους εκφωνητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους και όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την τέχνη του Voiceover.

Σάββατο 30/11 στις 18:00 - 22:00
Σεμινάριο Συγγραφής με τον Λένο Χρηστίδη

Απ’ τους αδερφούς Κοέν στα animation. Από τους Μόντυ Πάιθον στους αρχαίους τραγικούς, τον Σαίξπηρ και τον Τσέχοφ. Με την πυξίδα πάντα στραμμένη στον Μπέκετ και τον Τζόυς, το νέο σεμινάριο λογοτεχνίας του Λένου Χρηστίδη θα πραγματοποιείται μία φορά το μήνα στον ΚΗΠΟ και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις.

Πληροφορίες - εγγραφές: 

Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (17:00 – 22:00)
e: info@kipos-seminaria.gr/ 
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

No comments:

Post a Comment