Tuesday, October 29, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@ΕΔΩ και δυο μηνες προσπαθω να αναρτησω το μεγαλυτερο μερος του φωτογραφικου μου αρχειου,που νομιζα οτι ηταν μικροτερο αλλα συνεχως βρισκω και αλλες φωτογραφιες ξεχασμενες εδω και χρονια.
@Πειν λιγο καιρο ειχα απευθυνει εκκληση να μην μου στελνετε φωτογραφιες,βιντεο και μηνυματα χωρις λογο.Δεν προλαβαινω να τα ανοιξω και δεν τα ανοιγω.Δεν εχω χρονο,ουτε γραμματειακη υποστηριξη.
@AKAΔΗΜΙΑ ζειμπεκικου λειτουργει στην Αθηνα.
@1571.Στη ναυμαχια της Ναυπακτου πηρε μερος, ως αξιωματικος,και ο Μιγκελ ντε Θερβαντες,ο συγγραφεας του ‘Δον Κιχωτη’,που τραυματιστηκε κι εμεινε αναπηρος.Πολυ αργοτερα αιχμαλωτιστηκε απο πειρατες και στο τελος εγινε φοροεισπρακτορας.
@Στο Νεο Ρυσιο,εκει που ηταν η ψαροταβερνα ‘Παραδεισι’και εκλεισε το καλοκαιρι διοτι ο επιχειρηματιας εφυγε στην Γερμανια,ανοιξε μια νεα ουζερι-ταβερνα,που ονομαζεται 'Οδυσσεια', απο σεφ  που ηδη εξεπληξε τους πελατες με την ποικιλια,τις γευσεις και την εξυπηρετηση.Βρισκεται στην οδο Εθνικης Αντιστασεως 9 και την συνιστουμε ανεπιφυλακτα.
@Η μουσικη παραγωγος Παλμυρα Αρσλανογλου παιζει μουσικη καθε Παρασκευη,Σαββατο,Κυριακη στο μπαρ Dio con Dio στο Πανοραμα,Παπαδοπουλου 16,πρωτος οροφος.
@Μια επιτυχια του 1962 χρησιμοποιειται σε τηλεοπτικη διαφημιση για στηθοδεσμους.Ειναι το Guarda come dondolo-Edoardo Vianello,
@Mπορει να εχει φανατικους θεατες η εκπομπη του Νικου Μουτσινα ‘Καλο μεσημερακι’ αλλα δεν προσφερει τιποτα στον ανυποψιαστο θεατη ,ουτε με τις γκριματσες,ουτε με το οριενταλ λικνισμα-χορο του,ουτε με την ηθοποιο που αλλαζει συνεχως εξαντρικ εμφανιση.Το μονο αξιολογο ειναι η ορχηστρα που ερμηνει με ανεση και δεξιοτεχνια ελληνικο και ξενο ρεπερτοριο.Μπραβο ALCATRASH.
@THN επιτυχια του Ελβις Πρισλευ απο την ταινια του 1961 Blue Hawaii τραγουδα σε τηλεοπτικη διαφημιση των Mac Donald’s ο Σακης Ρουβας.
@Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ συνθετης-στιχουργος Θεμης Ναλτσας εγραψε την μεγαλη επιτυχια του 1933 ‘Ειναι μεσανυκτα,ολη η φυση υσηχαζει’’,που πρωτοι τραγουδησαν ως ντουετο ο Δημητρης Φιλιπποπουλος και ο Δημητρης Ευστρατιου.
@ΑΠΟ μια τηλεοπτικη διαφημιση περισσοτερο μου αρεσε το παγωμενο χαμογελο του υπαλληλου που ρωταει αν θελει  βοηθεια ο πελατης κι εκεινος τον προσπερναει λεγοντας ‘ξερω ξερω’.Ο υπαλληλος δεν λεει αλλη λεξη,αλλα φανταζεστε τι σκεπτεται.
@ΜΟΛΟΝΟΤΙ γνωριζω πολυ καλα την δυσκολια περιγραφης μιας παρελασης(κι ας υπαρχει ετοιμο κειμενο,που εγραψαν αξιωματικοι) διοτι ο εκφωνητης παρακολουθει μονο απο το μονιτορ και ο σκηνοθετης μπορει να δειχνει το επομενο τμημα.Εκεινο που δεν μου αρεσε φετος ειναι τα ‘νομιζω οτι ειναι’ η ‘αν δεν κανω λαθος το τμημα αυτο ειναι’.Ο αξιωματικος που καθοταν διπλα στον εκφωνητη τι βοηθεια προσεφερε;
@ΑΝ ΟΙ δημοσιογραφοι της τηλεορασης γνωριζαν καλυτερα ελληνικα δεν θα χρησιμοποιουσαν την λεξη ‘μανουβρα’ που δεν κλινεται αλλα την λεξη ‘ελιγμος΄.
@ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ της Φθιωτιδας υπαρχει ενας παλιος μυλος που ηταν το αγνωστο κρυσφυγετο του Αρη Βελουχιωτη.
@ΤΣΙΠΟΥΡΟ απο συκα εκαναν σε δυσκολες εποχες στην Χιο.
@Η ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ της μαθητικης παρελασης στη Θεσσαλονικη  μας ενημερωσε ακουτε εορταστικα τραγουδακια τα οποια ,ομως,ηταν εμβατηρια!
@ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με εναν τουριστα διπλα στην θαλασσα της Χαλκιδικης και η ‘αγγλομαθης’ δημοσιογραφος ρωταει ‘do you make vacation here?’
@ΥΠΑΡΧΕΙ και ιεραρχια…η δημοσιογραφος βλεπει 5-6 ανθρωπους στην εξεδρα,και αναφερει περιφερειαρχη,δημαρχο και απο το ΥΜΑΘ τον κ,Καραογλου.1.ο κ Καραογλου ως υφυπουργος πρεπει να αναφερεται πρωτος με δευτερο τον περιφερειαρχη και τριτο τον δημαρχο.2.ο κ.Καραογλου δεν ειναι εκπροσωπος του ΥΜΑΘ αλλα ο ιδιος ο υπουργος.
@Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ του Αργους καλυψε το σπιτι του με μια τεραστια σημαια 140 τ.μ.
@ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ  γλωσσα αγραμματων εκφωνητων-τι θα πει βιντεακι;Δεν ειναι ουτε ελληνικη οτε αγγλικη λεξη.Εννοουν προφανως συντομης διαρκειας βιντεοσκοπηση η εστω σκετο βιντεο.
@ΟΙΙ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΒΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ‘ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ‘ΤΩΝ ΠΡΟΒΩΝ’.Υπαρχει η ελληνικη λεξη ‘δοκιμη’.Την ξεχασανε;
@ΓΥΡΩ απο τα Συβοτα υπαρχουν πεντε νησακια,

@24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ θα τραγουδησει στην Αθηνα ο Jose Carreras.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment