Wednesday, October 16, 2019

 eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          [Οκτώβριος] [2019] 262


Ο καταξιωμένος μουσικός και συνθέτης Wouter Vandenabeele έρχεται στη Θεσσαλονίκη, από την Γάνδη του Βελγίου, για δύο συναυλίες και ένα ξεχωριστό σεμινάριο αυτοσχεδιασμού για κλασσικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα με θέμα "Μουσικές του κόσμου". Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς και ερασιτέχνες μουσικούς.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, και ώρα 11:00-14:00 στον χώρο της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη) με το μουσικό σας όργανο και με εξερευνητική διάθεση για να παίξουμε και να αυτοσχεδιάσουμε μαζί!
! Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και ειδική έκπτωση στη συναυλία που θα ακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στο Χορόδεντρο (Θεσσαλονίκη) με τον Wouter Vandenabeele και τους συνεργάτες του.
Θέσεις περιορισμένες. Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου δηλώστε τώρα συμμετοχή στη φόρμα: https://forms.gle/cAuP2XpTQoeL38Gr5
Οικονομική ενίσχυση: 15 € (μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.-2019: 12 €)
Πληροφορίες: info@eeme.gr
**************
Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε., συνεχίζει τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 20:00-22:00. Στο πλαίσιο του μουσικοπαιδαγωγικού πρότζεκτ που θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, καλεί εκπαιδευτικούς μουσικής που επθυμούν να αποκτήσουν και να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο χορωδιακών τραγουδιών για χρήση στην σχολική τάξη ή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες παιδιών και εφήβων, να έρθουν και να πάρουν μέρος στις συναντήσεις της. Επιπλέον, παράλληλα με τη χορωδία, θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά 6 χορωδιακά σεμινάρια με διακεκριμένους μαέστρους, στα οποία τα μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. θα μπορούν να συμμετάσχουν με προνομιακή τιμή συμμετοχής. Σύντομα θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα.
Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα: https://forms.gle/FHs8eUVtdCzSUYVZ8
Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται κάθε Δευτέρα, 20:00-22:00, στην αίθουσα της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη).
Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!!!
****************
Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης και γραμματείας
Αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, η βιβλιοθήκη και η γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα λειτουργήσουν 19:00-20:30.  
Ελάτε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας και να δανειστείτε τα αγαπημένα σας βιβλία! (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)
****************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Σεμινάριο Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης με την Ολυμπία Αγαλιανού. Κρουστόφωνο, Θεσσαλονίκη: 19-20 Οκτωβρίου 2019.
Ημερίδα Εργαστηρίου Κριτικής Μουσικής Έρευνας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Κριτική Μουσική Έρευνα: προκλήσεις και προοπτικές. Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδρίων, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019. Είσοδος ελεύθερη.
Νέα κυκλοφορία: Φούλιας, Ι., Βούβαρης, Π., & Καρδάμης, Κ. (Επιμ.), 10ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο: «Η μουσική κληρονομιά στη δυτική έντεχνη μουσική» (Πρακτικά διατμηματικού συνεδρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, Κέρκυρα, 26-28 Οκτωβρίου 2018), Ελληνική Μουσικολογική Εταιρεία, Θεσσαλονίκη 2019. [κατεβάστε το αρχείο]
Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης 400 ωρώνΜουσική και Τέχνη με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Διοργάνωση: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επιστημονικά υπεύθυνη: Λήδα Στάμου. Πληροφορίες: kedivim@uom.edu.gr 
11ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο: Νεωτερισμός και Παράδοση (με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα). Αθήνα, 21-23 Νοεμβρίου 2019.
7ο Επιστημονικό Συνέδριο: Σχεδιάζοντας τη διδακτική, την επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Αθηνών. 17-18 Ιανουαρίου 2020. Διοργάνωση: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ). Αποστολή περιλήψεων: μέχρι τις 30/10/2019.

No comments:

Post a Comment