Friday, July 20, 2018

RADO X BIG GAME TRUE PHOSPHO

Η μίνιμαλ γοητεία της ελβετικής ακρίβειας

Θα παραχθεί σε 1.003 κομμάτια, χίλια για το κοινό 
και τρία για... κάθε έναν από τους σχεδιαστές

Τριάντα-έξι βραβεία μέχρι σήμερα μετράει η ελβετική ωρολογοποιία Rado από το Lengnau της Βέρνης, μεταξύ των οποίων τα τρία το 2016: Ένα για το True Open Heart και δύο για το περίφημο HyperChrome Ultra Light. H Rado, θυγατρική του Swatch Group σήμερα, ξεχωρίζει για τη μεγάλη εμπορική επιτυχία των ρολογιών της, καθώς σύμφωνα με την ίδια πουλάει περισσότερα από μισό εκατομμύριο κομμάτια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σε αρκετά προσιτές τιμές, καταφέρνοντας όμως παράλληλα να ξεχωρίζει για τα πρωτοποριακά της σχέδια και τα καινοτόμα υλικά υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους. Ουσιαστικά, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στη χρήση ενός αριθμού υλικών που είναι μοναδικά στη βιομηχανία ρολογιών, όπως τα σκληρά μέταλλα (καρβίδιο βολφραμίου και τιτανίου που ονομάζουν κεραμικά υψηλής τεχνολογίας), λανθάνιο και κρύσταλλο ζαφείρι.
Φέτος, η Rado, πρωτοπορώντας ξανά, συνεργάζεται με σπουδαίες σχεδιαστικές ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για τη δημιουργία μιας σειράς 6 ρολογιών, σε περιορισμένες εκδόσεις. Μία από αυτές τις ομάδες είναι η Big Game, τρεις βραβευμένοι σχεδιαστές από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία, οι οποίοι έχοντας σαν βάση τους τη Λωζάνη γοητεύουν τον κόσμο με τις αισιόδοξες δημιουργίες τους (έπιπλα, έξυπνα αντικείμενα, διακοσμήσεις χώρων, γλυπτά κλπ.), κάποιες από τις οποίες συχνά εμφανίζονται ως μέρος εκθεμάτων διάσημων μουσείων όπως των Fuer Gestaltung, Musée du Grand-Hornu, του Centre Georges Pompidou καθώς και του MoMA.
Η Big Game σχεδίασε για την Rado το πανέμορφο True Phospho, ένα ρολόι που θα παραχθεί σε 1.003 κομμάτια, χίλια για το κοινό και τρία για κάθε έναν από τους σχεδιαστές. Πρόκειται για ένα μίνιμαλ αισθητικής ρολόι σκελετού σε μαύρη ματ κάσα από κεραμικό υψηλής τεχνολογίας, 40 mm, που ξεχωρίζει για την κυψελωτή βάση του καντράν του, μέσα από την οποία διακρίνεται ο ελβετικός μηχανισμός του ρολογιού. Παράλληλα, το True Phospho έχει έντονη και την παιχνιδιάρικη διάθεση, καθώς διαθέτει φωτεινούς δείκτες, οι οποίοι δημιουργούνται γεμίζοντας τους κενούς χώρους με το υλικό Super-LumiNova, δημιουργώντας έτσι διάφορα γεωμετρικά σχήματα που είναι πολύ εντυπωσιακά τις βραδινές ώρες.
Συμπερασματικά, το Rado x Big Game True Phospho χαρακτηρίζεται από απόλυτη λειτουργικότητα, απλό σχήμα, διαθέτει την αίσθηση του απροσδόκητου και είναι ένα ρολόι κομψό και καινοτόμο που ακτινοβολά ομορφιά.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment