Friday, July 13, 2018

MINI

Η αποκάλυψη του νέου ηλεκτροκίνητου MINI E

Εμπνευσμένο από τη θρυλική αγωνιστική επιτυχία της μάρκας στο Monte Carlo ακριβώς πριν από 50 χρόνια

Τα MINI Electric Concept και MINI John Cooper Works GP Concept είναι δύο νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα της γερμανικής φίρμας, τα οποία δίνουν μια πρώτη γεύση για το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που θα δούμε στα μέσα του 2019.
Το MINI Electric Concept ξεχύνεται στο μέλλον σε ένα κύμα καινοτομίας. Η σχεδιαστική μελέτη προσφέρει μία πρώτη γεύση από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της MINI (προγραμματισμένο για παρουσίαση το 2019) και την αστική μετακίνηση τα επόμενα χρόνια. Η αστική μετακίνηση ήταν ανέκαθεν τμήμα του DNA της μάρκας MINI και η πόλη είναι το φυσικό περιβάλλον της.
Η επιτομή της γκάμας ΜΙΝΙ στο Goodwood έχει τη μορφή του MINI John Cooper Works GP Concept. Εμπνευσμένο από τη θρυλική αγωνιστική επιτυχία της μάρκας στο Monte Carlo ακριβώς πριν από 50 χρόνια, αυτό το πρωτότυπο προσφέρει ασυμβίβαστη δυναμική συμπεριφορά και υπόσχεται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση.
Το πρώτο ευρείας παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ΜΙΝΙ είναι σαφές ότι δεν διαφοροποιείται ριζικά από την μέχρι σήμερα γνωστή συμβατική τρίθυρη έκδοσή του με εξαίρεση τη γρίλια η οποία αντλεί τις επιρροές της από το ΜΙΝΙ Electric Conceptπροβάλλοντας ωστόσο μια πιο προσγειωμένη αισθητική προσέγγιση σε σχέση με το πρωτότυπο που προηγήθηκε, στερούμενη τις πλευρικές οπές και το splitter. Στο πίσω τμήμα, εκτός από την απουσία των απολήξεων της εξάτμισης ή μάλλον χάρη σε αυτή, το ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ διαθέτει μια λιγότερο κατατμημένη σχεδιαστικά πίσω όψη.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει και τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού κινητήριου συνόλου και μπαταριών που θα εφοδιάσει το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την προσφερόμενη ισχύ ή την αυτονομία που θα προσφέρουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για ένα νέο κινητήριο σύνολο το οποίο στο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελέσει τη βάση και για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τα σήματα της BMW και την ονομασία i1.
Aυτό που αντιθέτως είναι γνωστό είναι το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του ΜΙΝΙ Ε η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2019, αφού πρώτα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

No comments:

Post a Comment