Tuesday, July 3, 2018



Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας
ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
  Η 3η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ σε συνεργασία με τους Ομίλους Rotaract της Περιφέρειας μαζί τους Ροταριανούς Ομίλους Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, οργανώνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την  Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της κεντρικής Νότιας Πύλης της ΔΕΘ (απέναντι από τη ΧΑΝΘ) με τίτλο «Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς – Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη» Με στόχο την δημιουργία Τράπεζας Αίματος αλλά κυρίως και για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όχι μόνον των ροταρακτόρων και ροταριανών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Η Τράπεζα Αίματος της 2484 ΠΔΡ είναι νόμιμα πιστοποιημένη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με αριθ. 14410 και υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας ιατρός Αριστοτέλης Αποστολίδης στον οποίο και μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 6944 500197.
Το φετινό moto της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι «Να είσαι εκεί για τον άλλο / Δώσε αίμα / Μοιράσου ζωή» και με αφορμή αυτήν την πρώτη δράση της 2484 ΠΔΡ ο νέος Διοικητής Θεόδωρος Ασπασίδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις αίμα για να βοηθήσεις τον πάσχοντα συνάνθρωπο, φίλο, συνεργάτη ή και πιο απλά έναν άγνωστο συμπολίτη σου. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και πολύ σωστά, πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Ντίνος Κωστόπουλος σημειώνει ότι «Το φετινό πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποστηρίζεται χορηγικά από το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, την ERGO Aσφαλιστική, τη Μακεδονική βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ, την βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, τα ζαχαροπλαστεία ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ, την εταιρία παραγωγής καλλυντικών ΚΥΑΝΑ, τα κομμωτήρια Nestor Yannakis, τα σούπερ-μάρκετς ΜΑΣΟΥΤΗΣ και τα πολύ-βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των πολιτών της Θεσσαλονίκης εξ άλλου, νέοι και νέες των ομίλων Rotaract της 2484 ΠΔΡ με υπεύθυνη την Φωτεινή Παπαδήμου πραγματοποίησαν χθες διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην πλατεία Λευκού Πύργου, απ’ όπου και το φωτογραφικά  στιγμιότυπο.

No comments:

Post a Comment