Friday, June 15, 2018

MONDRIAN DOHA, QATAR

Στα άδυτα του εξωφρενικά πολυτελους Mondrian Doha

Aνάγλυφες τοιχογραφίες ανατολίτικης αισθητικής, ολόχρυσοι -24 καρατίων- ανελκυστήρες, κινούμενες τοιχογραφίες...

Πόλη του αμύθητου πλούτου, της εξωφρενικής χλιδής, του μαύρου χρυσού αλλά και των μεταμοντέρων κτιρίων, της μεγάλης ιστορίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης, η Doha είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας του Κατάρ, στις ακτές του Περσικού Κόλπου. Με πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, πρόκειται για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη του Εμιράτου, χωρισμένη σε 16 προάστια, τα οποία όσο πιο κοντά βρίσκονται στο οικονομικό κέντρο της πόλης, στο περίφημο West Bay,τόσο πιο ακραία πολυτελείς ανέσεις προσφέρουν στους κατοίκους τους. Άλλωστε η χώρα έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο.
Το Κατάρ, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια με τους γειτόνους του, κυρίως τη Σαουδική Αραβία και τις χώρες-«δορυφόρους» της, συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς, με την Doha να πρωτοστατεί, καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της Πολιτείας. Μάλιστα, το 2022, το Εμιράτο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, με τις εγκαταστάσεις να εντυπωσιάζουν ακόμα και στα πρώτα στάδια κατασκευής τους. Όσο για τα ξενοδοχεία; Την τελευταία περίοδο επικρατεί ένας εξωφρενικός ανταγωνισμός πλούτου και χλιδής και αληθινά παλάτια ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα εκατομμύρια των επισκεπτών.
Ένα από αυτά, το οποίο άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πύλες του, είναι το τέταρτο της αλυσίδας Mondrian της SBE Entertainment Group, μετά το Los Angeles, το Miami και το Λονδίνο. Το Mondrian Doha, όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτέλεσε «είδηση» στα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου, εξαιτίας κυρίως της ανάγλυφης -ακραία εντυπωσιακής- εξωτερικής του εμφάνισης, η οποία θυμίζει σκηνικό του Χόλιγουντ της περιόδου των μεγάλων κινηματογραφικών studios. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο υπερπολυτελές ξενοδοχείο των 270 δωματίων εξάπτει πραγματικά τη φαντασία εκείνου που θα το δει για πρώτη φορά, ενώ και το εσωτερικό του καθηλώνει.
Χτισμένο στην ακριβοθώρητη γειτονιά Lagoon του West Bay, ακριβώς δίπλα στους περίφημους Zig Zag Πύργους της Doha και απέναντι από το διάσημο τεχνητό νησί Pearl, το Mondrian κρύβει σε κάθε έναν από τους 24 ορόφους του από μία μεγάλη έκπληξη τόσο για τους οφθαλμούς όσο και για τις υπόλοιπες ανθρώπινες αισθήσεις: Με ανάγλυφες τοιχογραφίες ανατολίτικης αισθητικής, ολόχρυσους -24 καρατίων- ανελκυστήρες, κινούμενες τοιχογραφίες, σκάλες που αιωρούνται και με πανοραμική θέα προς όλη την πρωτεύουσα του Κατάρ, πρόκειται για ένα πραγματικό φεστιβάλ αισθήσεων καθώς το ξενοδοχείο μοιάζει περισσότερο με αξιοθέατο ή μουσείο μοντέρνας τέχνης παρά για πολυτελές κατάλυμα.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το lobby είναι του περίφημου Ολλανδού σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Marcel Wanders, πρόσφατα συνεργαζόμενου με τα έπιπλα της Louis Vuitton. Ο ονειρεμένος σχεδιασμός του είναι μια φρέσκια μίξη «βαριάς» ανατολής και φουτουριστικής δύσης: Σκεφτείτε γλυπτά αλά Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων και pop-art τυπώματα δίπλα σε παραδοσιακά μοτίβα και εικόνες της Μέσης Ανατολής. Tρελό δεν ακούγεται; E, είναι!
Αν και τα 221 δωμάτια και 59 σουίτες του Mondrian είναι luxurious σε ανέσεις και πολυτέλεια, η σουίτα-ρετιρέ του 23ου ορόφου απευθύνεται σε πραγματικούς μεγιστάνες. Πρόκειται για ένα χώρο 845 τετραγωνικών μέτρων, δύο επιπέδων, που επίσης συνδέονται με την αιωρούμενη, φιδίσια σκάλα του Wanders και διαθέτει, εκτός από την εξωφρενικά πολυτελή κρεβατοκάμαρα, μια τραπεζαρία 12 ατόμων, ένα μεγάλο πιάνο απίθανης αξίας, τραπέζι μπιλιάρδου και ένα ιδιωτικό σπα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι του απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της πόλης.
Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στο πρώτο σπα της πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών ESPA που ανοίγει στη Μέση Ανατολή. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Mondrian Doha, διαθέτει 12 πολυτελή δωμάτια για θεραπείες, ξεχωριστές -βέβαια- πτέρυγες για άνδρες και γυναίκες αλλά και χώρο για ζευγάρια. Επίσης, υπάρχει τουρκικό χαμάμ, ένας ειδικά θερμαινόμενος κήπος, δωμάτια χαλάρωσης, ενώ λειτουργεί 24 ώρες.
Τέλος, σε μία χώρα που ακολουθείται πιστά η Σαρία, ο ιδιαίτερα αυστηρός θρησκευτικός νόμος του Ισλάμ και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αποτελούν τόπο κοινής συνάθροισης ανδρών και γυναικών, το Mondrian Doha έχει φροντίσει να δημιουργήσει οκτώ restaurants και bar, κάποια από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους. Όπως το Morimoto, με εσωτερική διακόσμηση από τον περίφημο Γιοαπωνέζο εικαστικό Hiroshi Senju και το CUT του βραβευμένου με Michelin Chef Wolfgang Puck. Στις τιμές του Mondrian Doha δεν θα αναφερθούμε γιατί περιλαμβάνουν αρκετά έξτρα και εκπτώσεις, όπως επίσης και οι περίοδοι διαμονής. Για εσάς όμως που ενδιαφέρεστε, η σελίδα του ξενοδοχείου είναι ήδη σε λειτουργία.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment