Friday, June 15, 2018


Ξεκινά σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων 
Αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή, 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών Super Speed και Super Cat, που θα συνδέσουν ακτοπλοϊκώς τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Super Cat θα αναχωρεί στις 09:00 από το λιμάνι του Βόλου, κάνοντας ένα τοπικό δρομολόγιο έως τη Σκιάθο και θα επιστρέφει στον Βόλο. Στις 12:15 θα αναχωρεί από τον Βόλο με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Θα φθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19:00.
Το Super Speed, θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 10:00 με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο. Στο λιμάνι του Βόλου θα φθάνει στις 17:00.
Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, ενώ το πλοίο που θα αναχωρεί από τον Βόλο κάθε Παρασκευή και Κυριακή θα εκτελεί και ένα τοπικό δρομολόγιο Βόλος -Σκιάθος - Βόλος.
Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά 10:00 το πρωί από Θεσσαλονίκη ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της πόλης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19:15.
«Πρόκειται για πολύ σύγχρονα πλοία, δυο καινούργια αποκτήματα της εταιρείας, το Super speed και το Super cat ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τριμαράν με μεγάλες δυνατότητες», είπε ο κ.Στεφάνου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και τόνισε ότι «οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες παρόλο που έχουν αυξηθεί τα καύσιμα, δηλαδή 60 ευρώ η απλή μετάβαση και 108 ευρώ μετ’επιστροφής».
Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο θα αφορά τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με προέκταση τον Βόλο και αφορά στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.
Την έναρξη του δρομολογίου που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αυτό δεν έγινε με απευθείας ανάθεση αλλά βάσει του άρθρου 7 του νόμου 2932 για τις δρομολογήσεις των πλοίων το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα έκτακτης δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη εκτάκτων συγκοινωνιακών αναγκών.

No comments:

Post a Comment