Thursday, June 28, 2018

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΚΟΡΟΥ
Ο Δήμος Σιθωνίας, συνεχίζοντας τη συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενεί για το καλοκαίρι του 2018 στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη, την έκθεση ζωγραφικής ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ του Χρήστου Μποκόρου. 
Τα έργα του, λάδι σε πανιά και ξύλα ποικίλων διαστάσεων, επικαιροποιούν το παράδοξο της μνήμης σε καιρούς καταναλωτικής αφασίας και λήθης και ορθώνουν μονοπάτια φωτός εν μέσω σκότους και λησμονιάς. Η αντίσταση των αξιών της παράδοσης, η αφθαρσία των στοιχειωδών της ύπαρξης και η επίμονη παραστατικότητα της τέχνης του, διεκδικούν για τον άνθρωπο ταυτότητα, πρόσωπο και συνέχεια, σε μια εποχή θολής αφαίρεσης και αγοραίων, εφήμερων αξιών.   
Η μαγεία της ζωής που υπερβαίνει το νόημά της, οι μεταφυσικές ρωγμές που ιριδίζουν στα πρωτεϊκά στοιχεία της ύπαρξης, η λιτή ευημερία ενός βίου απλού, ελληνικού και αιώνιου σαν τη φλόγα ενός κεριού είναι μερικά από τα διακυβεύματα που συνέχουν τα ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ και συνδιαλέγονται, λειτουργικά,  με το θεατή.
Η έκθεση θα παραμείνει στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν, τόσο κάτοικοι και επισκέπτες όσο και τα σχολεία της περιοχής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1956. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1975-1979) και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-1989). Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένως την Ελλάδα και έχει διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις. Το 1992 του απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ζωγραφικής στην Cagnes-sur-Mer στη Γαλλία, και ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε με το Βραβείο της Πόλης Saint-Paul de Vence στο πλαίσιο της 13ης Μπιενάλε Μεσογείου στη Νίκαια. Έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


INFO
Έκθεση ζωγραφικής
«ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ»
του Χρήστου Μποκόρου

Χώρος:  Τεχνοχώρος Αποθήκη, Παραλία Νικήτης
Διάρκεια   29 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Ιουνίου 21:00  2017

Ωράριο: λειτουργίας Καθημερινά 21:00 – 24:00

No comments:

Post a Comment