Tuesday, June 26, 2018

7ο Thessaloniki Pride
Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσ/νίκης

Το 7ο Thessaloniki Pride ολοκληρώθηκε και φέτος το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου 2018, έχοντας στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης και αποδοχής από μια πόλη ανοιχτή στον κόσμο και τη διαφορετικότητα. 16.000 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο φεστιβάλ υπερηφάνειας, οι περισσότεροι από τους οποίους και στην ίδια την παρέλαση, γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης.
Το 6ο Thessaloniki Pride διήρκεσε 4 μέρες (20-23 Ιουνίου) και είχε θέμα την οικογένεια. Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου περιλάμβαναν υπαίθρια πάρτι, καλλιτεχνικές εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις, ενημερώσεις και φυσικά τη μεγάλη παρέλαση και τη συναυλία που ακολούθησε στο Λευκό Πύργο. Οι 3 καλλιτεχνικές εκθέσεις λειτουργούν και μετά την τυπική λήξη του φεστιβάλ.
Η έβδομη διοργάνωση του Thessaloniki Pride συνέβαλε περεταίρω στην ανάπτυξη του θεσμού κυρίως σε τρεις άξονες:
  • Το Thessaloniki Pride έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του EuroPride 2020 μπήκε στο διεθνή χάρτη με τις μεγάλες αναγνωρίσιμες διοργανώσεις διεθνώς. Οι συμμετοχές από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αυξήθηκαν.
  • Αναβαθμίστηκε τεχνικά το φεστιβάλ από άποψη εγκαταστάσεων και υποδομών σε μια προσπάθεια να συγκλίνει σταδιακά με τα ευρωπαϊκά στάνταρ αντίστοιχων μεγάλων διοργανώσεων.
  • Ήταν η πρώτη χρονιά που απουσίαζε εντελώς το ομοφοβικό και τρασβοφικό κήρυγμα μίσους από θεσμικούς παράγοντες, τόσο τις παραμονές του φεστιβάλ όσο και την επαύριο, δείγμα της έστω και σιωπηρής αποδοχής της προόδου που συντελέστηκε και απομόνωσης των ακραίων στοιχείων.
«Το 7ο Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στην οικογένεια που θέλουμε να φτιάξουμε και η πολιτεία μας εμποδίζει, δεν μας επιτρέπει πολιτικό γάμο ή τεκνοθεσία, αποκλείει τους έγγαμους τρανς ανθρώπους από τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τους. Είναι όμως αφιερωμένο και στην οικογένεια μέσα στην οποία μεγαλώνουμε, πολλές φορές με δυσκολία, καθώς οι γονείς μας ανησυχούν για εμάς, αλλά σήμερα τα ξεπερνάμε όλα»,  τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης
Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου συχνά με τα παιδιά τους ή τους γονείς τους δείχνει ότι η ισότητα, η αγάπη και η αποδοχή είναι θέμα που αφορά την ελληνική οικογένεια στο σύνολό της, ώστε να σφυρηλατήσει ισχυρά τα θεμέλια της κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.

εκπρόσωπος τύπου:
Θάνος Βλαχογιάννης
697 2098273

a.vlachogiannis@thessalonikipride.com 

No comments:

Post a Comment