Thursday, June 28, 2018

«Μεγάλες οι προοπτικές ανάπτυξης 

για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα»


Ομιλία του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα στο 2οΔιεθνές Συνέδριο για τον τουρισμό υγείας στην Κω
Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στον τουρισμό υγείας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης,  κ. Γιώργος Τζιάλλας, σε ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον τουρισμό υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο κ. Τζιάλλας τόνισε στην ομιλία του ότι ο θεματικός τουρισμός και ιδιαίτερα ο τουρισμός υγείας αποτελεί προνομιακό χώρο για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από ξένους επενδυτές, που είτε αναζητούν συγκεκριμένες ευκαιρίες σε αυτό τον τομέα, είτε βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επαφών όσον αφορά την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.
Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, που επέτρεψε την αναγνώριση δεκάδων ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη αναγνωρισθεί 53 ιαματικές πηγές με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού, και μεγάλος αριθμός βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αδειοδότησης.
Επίσης, παρουσίασε το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών προϊόντων του ελληνικού τουρισμού, που άμεσα ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και ο τουρισμός υγείας αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν προβλεφθεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιήσουν τους ιαματικούς τους πόρους.

No comments:

Post a Comment