Tuesday, June 5, 2018

H Qatar Airways προσγειώνεται για πρώτη φορά στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου



 

 
Το άνοιγμα των τουριστικών αγορών του αραβικού κόσμου, της Ασίας και της Αυστραλίας γίνεται πραγματικότητα για το Νότιο Αιγαίο. Η πρώτη απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways που συνδέει την Ντόχα του Κατάρ με τη Μύκονο, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού.
 
.Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο της Ντόχα αποτελεί σταθμό μετεπιβίβασης επιβατών από ασιατικές χώρες  όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα η Ινδία αλλά και από την Αυστραλία, η απευθείας πτήση Ντόχα – Μύκονος ανοίγει μια νέα πύλη και γραμμή σύνδεσης του Νοτίου Αιγαίου κυρίως με την Ασία και την Αυστραλία, μαζί με τον αραβικό κόσμο.  Η Μύκονος είναι ο τρίτος ελληνικός προορισμός που προσθέτει η  εταιρεία στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυό της, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η σύνδεση Ντόχα – Μυκόνου θα πραγματοποιείται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία το νησί του Αιγαίου με λευκά σπίτια και τα εκπληκτικά τυρκουάζ νερά του, την κοσμοπολίτικη και ζωντανή του ατμόσφαιρα «αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει κάποιος το Island-hopping για τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ελλάδα».   

Η εταιρεία θα εκτελεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στη Διακεκριμένη Θέση και 132 θέσεις στην Οικονομική Θέση.
Σημειώνεται ότι η Qatar Airways κατέχει τον τίτλο της «Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στον Κόσμο», που έλαβε στα World Airline Awards, που διοργανώθηκαν από το Skytrax. Εκτός από τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας, η Qatar Airways κατέλαβε επίσης και μία σειρά άλλων σημαντικών βραβείων στην τελετή, όπως αυτών των «World’s Best Business Class», «Best Airline για τη Μέση Ανατολή» και «Best First Class Airline Lounge στον κόσμο»

No comments:

Post a Comment