Thursday, June 14, 2018

18-22 IOYNIOY ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Ο «ήχος της πόλης», ο οποίος δεν έχει ταυτότητα αλλά αγγίζει ένα μεγάλο φάσμα στυλ, από ηλεκτρονική μουσική και funk μέχρι afro, jazz και soul θα έχει την τιμητική του για 5η χρονιά στο The/Saloniki Sound Festival.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη. Συγκεκριμένα, δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το λιμάνι Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Κήπου και η Ροτόντα ενώ για πρώτη φορά θα ανοίξει για τέτοιο σκοπό και η Παλιά Νομαρχία (Βίλα Αλλατίνη).
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Έλλης Χρυσίδου τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα ανοιχτό φεστιβάλ, με στόχο να αναδειχθούν νέες μουσικές και νέα πρόσωπα.
«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέα πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα να βγουν στην επιφάνεια και να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω», είπε ο δήμαρχος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε: «Ψαχνόμαστε... Ασφαλώς και θα φέρνουμε και μεγάλα ονόματα αλλά πρέπει να αφήνουμε και λίγο τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους».
Από την πλευρά της η κ. Χρυσίδου τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης που θα προσελκύσει νέο κόσμο στην πόλη ενώ επεσήμανε τη σημασία των workshops που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, τα οποία ενισχύουν την επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό και έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν σύγρονες τάσεις, τεχνικές, αλλά και την πορεία της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα.Επισης θα δοθουν συναυλιες απο την Φιλαρμονικη και Συμφωνικη του δημου Θεσσαλονικης και αλλα μουσικα συνολα.
Ακόμη, η ίδια αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Βίλα Αλλατίνη, που, όπως είπε, υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Soulfood, την ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια «τρέχει» το εξαιρετικά επιτυχημένο Street Food Festival και το Beer Festival, μεταξύ και άλλων εκδηλώσεων. Εκ μέρους της Soulfood, ο Ντέμης Σαμαράς αρχικά ευχαρίστησε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επειδή «πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε και στηρίζουν το όραμά μας να ανοίξει η πόλη προς άλλο κόσμο και να αναδειχθούν νέες μουσικές και ξένα σχήματα».
Όπως είπε, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη, όπως το Ισραήλ και η Τουρκία.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Δευτέρα 18 Ιουνίου // Larry Gus, Tendts, Sworr., DJ Wicked Ελεύθερη Είσοδος

Τρίτη 19 Ιουνίου // Kutiman Orchestra, Afrodyssey Orchestra Είσοδος με εισιτήριο

Τετάρτη 20 Ιουνίου // Baba Zula, Mononome, Τhe Sailing Tomatoes Είσοδος με εισιτήριο

Πέμπτη 21 Ιουνίου // Auntie Flo, Street Outdoors Soundsystem, MiD, SoulFood Djs
Ελεύθερη Είσοδος

Παρασκευή 22 Ιουνίου // Koop Oscar Orchestra, the Speakeasies Swing Band, Yako Trio
Είσοδος με εισιτήριο

No comments:

Post a Comment