Friday, February 16, 2018

SILVER AIR

 Boeing Business Jet για μεγιστάνες

Με $170.000 το ταξίδι μετ' επιστροφής Λος Άντζελες-Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε εμπειρία ζωής

Πανέτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες είναι από τα μέσα Μαρτίου το δεύτερο από τα θηριώδη και σούπερ πολυτελη Boeing Business Jets που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η εταιρεία Silver Air με έδρα της την Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Παρ’ ολα αυτά, ένα τέτοιο αεροσκάφος δεν μπορεί να το νοικιάσει για τη μεταφορά του ο οποιοσδήποτε κροίσος ή μεγιστάνας του πλούτου, καθώς το κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το μόνο που μετράει…
Στην πραγματικότητα, τα 170.000 δολάρια που απαιτούνται για ένα πολυτελές ταξίδι μετ’ επιστροφής από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη με το BBJ είναι ένα ποσό πράγματι μεγάλο και μάλιστα κατά 30.000 δολάρια υψηλότερο από την πτήση με ένα μοδάτο και αρκετά ευέλικτο Gulfstream G650 αλλά σήμερα αρκετές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες είναι οι εύποροι του πλανήτη που θα μπορούσαν άνετα να τα διαθέσουν.
Το επενδυτικό γκρουπ που έχει στην ιδιοκτησία του τα δύο Boeing Business Jets έχει θέσει ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες στην επιλογή των υποψηφίων ενοικιαστών τους, διατηρώντας μάλιστα τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης στο πρώτο BBJ, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από το fund και έχει ελάχιστα κενά στο πρόγραμμα των πτήσεων του έως το τέλος του χρόνου. Όσον αφορά το δεύτερο jet, θα ξεκινήσει κυρίως με εγχώριες πτήσεις από τα μέσα Μαρτίου ενώ από τα τέλη Απριλίου θα ανοίξει τα φτερά του για ταξίδια εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους ιδιοκτήτες του είναι η διατήρηση σε δυσθεώρητα στάνταρτς τόσο των πολυτελών υπηρεσιών του όσο και βέβαια των συνθηκών ασφαλείας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς για τέτοιου είδους αεροσκάφη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τα BBJ είναι ουσιαστικά Boeing 737, τα φημισμένα και πολύ γνωστά αεροσκάφη των 150 επιβατών. Το συγκεκριμένο που διαχειρίζεται η Silver Air μπορεί να ταξιδεύσει άνετα και χωρίς ανεφοδιασμό για περισσότερα από 6.279 ναυτικά μίλια, αρκετά δηλαδή για ένα ταξίδι από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο, μπορεί να φιλοξενήσει 16 επιβάτες στα πολυτελή καθίσματα του, έως 10 στις καμπίνες του, ενώ περιλαμβάνει και δύο master σουίτες για πολύ ξεχωριστούς φιλοξενούμενους.
Πιο συγκεκριμένα, κάθε καμπίνα έχει πλάτος 3,2 μέτρα, 2,13 μέτρα ύψος και είναι μήκους 24 περίπου μέτρων, καθώς εκτός από την ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα, το δικό της μπάνιο και ντους, περιλαμβάνει χώρο γραφείου, τραπέζι συνεδρίων και μια κουζίνα με όλα τα απαραίτητα, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται αν τα μεγέθη αυτά αφορούν τις απλές καμπίνες ή τις σουίτες (μάλλον το δεύτερο…).
Σύμφωνα με την Silver Air, το Boeing Business Jet έχει κλειστεί ήδη από δύο μεγάλους καλλιτέχνες για τις τουρνέ τους, χωρίς βέβαια να αποκαλείται η ταυτότητα τους, ενώ ήδη μεγάλα καζίνο έχουν επικοινωνήσει με την εταιρεία ώστε κάποιοι από τους πολύ εύπορους πελάτες τους να μπορούν να μπορούν να μετακινούνται με αυτό. Τα BBJ παρέχουν όλες τις ανέσεις μιας σουίτας ενός 5άστερου ξενοδοχείου, δηλαδή από υπερ-ταχύτατο wi-fi και υπηρεσίες room service μέχρι την παρουσία σεφ για ρομαντικά δείπνα ή γεύματα εργασίας στον αέρα, luxurious αξεσουάρ όλων των ειδών και βέβαια απόλυτη εχεμύθεια για την ταυτότητα των επιβατών του.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment