Sunday, February 18, 2018

HOLY GINGER 

Η πολυτελης εκδοχή μιας ταπεινής τζιντζεράδας

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα 
χρόνια στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη...

Σε μία εποχή που πραγματικά δεν ξέρεις τι πρέπει να δοκιμάσεις και τι όχι και που εκατοντάδες σκευάσματα όλων των ειδών κυκλοφορούν σχεδόν ανεξέλεγκτα στο εμπόριο, υποσχόμενα τόνωση και προστασία του οργανισμού, μια πραγματική, δροσερή -ή και ζεστή- τζιντζεράδα είναι σκέτη απόλαυση. Το Holy Ginger του Γιάννη Τρίμμη, γιατί περί αυτού ο λόγος, είτε κάνει όλα αυτά τα «θαυμαστά» που υπόσχονται τα υλικά της συνταγής του είτε όχι, είναι είναι ένα απολαυστικό ρόφημα, μη αλκοολούχο, που παράγεται από μέλι, χυμό πιπερόριζας και χυμό λεμονιού. Πρόκειται δηλαδή για ένα τονωτικό χυμό, μια τζιντζεράδα, που κάποιος μπορεί να πιει σκέτη, με ανθρακούχο νερό ως αναψυκτικό ή με ζεστό νερό ως αφέψημα με γλυκιά ελαφρώς όξινη και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.
Η τζιντζεράδα, στη γνωστή συνταγή της στην Ελλάδα, είναι ένα αναψυκτικό που έφεραν οι Εγγλέζοι στην Κέρκυρα στις αρχές του 19ου αιώνα και είναι μια παραλλαγή της γνωστής τζιτζιμπίρας. Βέβαια, στη συνταγή του Γιάννη, όπως και στην τζιντζεράδα, δεν περιλαμβάνεται το ανθρακικό και αυτό κάνει το ρόφημα ιδιαίτερα ευέλικτο στο να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στην καθημερινότητα του χρήστη του.
Η ιδέα για τη δημιουργία του Holy Ginger ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη, όταν για πρώτη φορά δοκίμασε μαζί με τον φίλο του, τον Μιχάλη, τον συνδυασμό τζίντζερ με μέλι και λεμόνι. Τότε, ωστόσο, δεν σκέφτονταν την «τζιντζεράδα» επιχειρηματικά. Ήθελε απλα να φτιάξει ένα υγιεινό ρόφημα που θα μπορούσε να απολαμβάνει η οικογένεια και οι φίλοι του, κάτι διαφορετικό που δεν υπήρχε διαθέσιμο στην αγορά. Τελικά, η ανάγκη να εργαστεί ήταν αυτή που οδήγησε τον Γιάννη στην απόφαση να αξιοποιήσει την ανταπόκριση που είχε το προϊόν του σε όσους το δοκίμαζαν και να δημιουργήσει με αυτό τη δική του επιχειρηματική ιδέα. Έτσι ουσιαστικά δημιουργήθηκε το Holy Ginger, ένα συμπυκνωμένο, μη αλκοολούχο ποτό με τζίντζερ, μέλι ανθέων και λεμόνι που μπορεί κανείς να απολαύσει με πάγο ή σκέτο, με ανθρακούχο νερό ως αναψυκτικό, με ζεστό νερό ως τονωτικό αφέψημα, αλλά και σε απολαυστικά κοκτέιλ. Είναι φτιαγμένο με την μέθοδο της κρύας εκχύλισης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και την γεύση.
Όπως δήλωσε ο Γιάννης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο epixeiro.gr, «Η δυσκολία στο να γίνει μια ιδέα πράξη είναι ότι εκτός από ιδρώτα, σκέψη και όραμα χρειάζεται και κεφάλαιο. Σε αυτό με βοήθησε αρχικά ένας φίλος μου που εμπιστεύθηκε το επιχειρηματικό μου σχέδιο και στη συνέχεια, όταν έπρεπε πλέον να κάνω το επόμενο βήμα, ήταν η οικονομική υποστήριξη του The People’s Trust, σε συνδυασμό με ένα μικροδάνειο από την Action Finance Initiative, που μου έδωσαν την ανάσα που χρειαζόμουν.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα κύλησαν αρκετά ομαλά. Δεν λέω ότι ήταν εύκολα, αλλά οι αλλαγές για εμένα είναι κάτι φυσιολογικό. Έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά πράγματα, μου αρέσει συνεχώς να μαθαίνω και να δημιουργώ ή καλύτερα να δημιουργώ μαθαίνοντας. Αν και με την συγκεκριμένη αγορά δεν είχα ιδιαίτερη σχέση, δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, να αντιληφθώ τις απαιτήσεις της και να ανταπεξέλθω στις νέες προκλήσεις που είχα μπροστά μου.
Το πρώτο μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου μου έχει υλοποιηθεί και επόμενος στόχος είναι η καθιέρωση του Holy Ginger αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε αγορές του εξωτερικού. Έχοντας στο πλευρό μου έναν καλό συνεργάτη, την οικογένεια και τους φίλους μου, στους οποίους συμπεριλαμβάνω και το The People’s Trust, είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Η εταιρεία στελεχώνεται και μεγαλώνει και φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Αυτή την περίοδο εξετάζουμε τη δημιουργία μιας vegan εκδοχής του Holy Ginger, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τη βιολογική παραγωγή του. Θα θέλαμε μέσα στα επόμενα χρόνια να παράγουμε μόνοι μας τις πρώτες ύλες του προϊόντος ή όπου αυτό δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε προσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς και να γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο που παράγεται η πρώτη μας ύλη».

No comments:

Post a Comment