Sunday, February 18, 2018

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΜΕΖΕ

Ο συνδυασμός τσίπουρου – μεζέδων και καλής παρέας είναι πάντα μια καλή ιδέα και στη Θεσσαλονίκη οι προτάσεις για να ευχαριστηθείτε μια τέτοια βόλτα δεν εξαντλούνται εύκολα. Ακολουθούν 10 ωραίες ιδέες, όπου μ’ ένα κλικ μπορείτε να δείτε και πληροφορίες για τον κάθε χώρο ξεχωριστά. Απολαύστε…

1. Το Ελληνικό

Θυμίζει παλιές εποχές αλλά με σύγχρονη ματιά. Διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία μεζέδων με συνταγές και υλικά που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες ούζου και τσίπουρου. Επιλογή τόσο για μεσημεριανές ώρες όσο και για το βραδάκι, αλλά πάντα για ανθρώπους με μεράκι.
Όλοι οι μεζέδες αξίζουν δοκιμή, καθώς είναι χειροποίητοι και παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά κάθε μέρα.
*Που θα το βρεις: Στρατηγού Καλάρη 9, κέντρο

2. Φουλ του μεζέ

Ένας χώρος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις παρέες για όλες τις ημέρες και ώρες.  Στο παντομεζεδοπωλείον θα ανακαλύψετε ότι γίνεται ένα γευστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα με γνωστά αλλά και σπάνια προϊόντα που σχετίζονται τόσο με την θάλασσα όσο και με το βουνό. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά μην σας πιάνει άγχος κάποια στιγμή θα τα έχετε δοκιμάσει όλα. Γιατί το μαγαζί γίνεται στέκι!
Που θα το βρεις: Κατούνη 3, Λαδάδικα

3. Ο Μαέστρος Fish and Meat 


Ένα αγαπημένο εστιατόριο , το οποίο μπορεί να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια γειτονιά αλλά παραμένει πρώτη επιλογή στις αυθεντικές γεύσεις και την καλή ελληνική μουσική!
Στην παραλία της Νέας Κρήνης, ο μαέστρος Ανδρέας, χρόνια μουσικός, βάζει όλη του την μαεστρία στην κουζίνα, σερβίροντας καθημερινά πολίτικες γεύσεις με νόστιμα μεζεδάκια βγαλμένα μέσα από τις πιο όμορφες γειτονιές της Πόλης!
Που θα το βρεις: Νικολάου Πλαστήρα 87, Νέα Κρήνη

4. Αψέντι 

Με 3,20€ όλα τα πιάτα του καταλόγου αλλά και τα αναγραφόμενα στο μαυροπίνακα που ποικίλουν ανάλογα με τη μέρα και την εποχή. Όλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με μεράκι. Οι γεύσεις του σε ταξιδεύουν και πριν σηκωθείς από το τραπέζι έχεις κλείσει ήδη το επόμενο ραντεβού στο Αψέντι.
*Που θα το βρεις: Παλαιών Πατρών Γερμανού 19

5. Θερμαϊκός

Το καλοκαίρι ο καταπράσινος κήπος με θέα την θάλασσα σας φέρνει αναμνήσεις από τα υπέροχα ελληνικά νησιά μας. Η κουζίνα του Θερμαϊκού έχει καθημερινά φρέσκα ψάρια , διαλεκτά λαχανικά και ποικιλία ουζομεζέδων. Μερικά χαρακτηριστικά πιάτα είναι η μελιτζανοσαλάτα, ο παστός σολομός, το καλαμάρι “σουβλάκι”, το ψάρι πλακί και η γαριδομακαρονάδα. Δώστε στο εαυτό σας και την παρέα σας την ευκαιρία για ένα ονειρικό ταξίδι γευστικής απόλαυσης χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από την πόλη.
*Που θα το βρεις: Καποδιστρίου 2 & Θέτιδος, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά

6. Βυθός

Έχει αποκτήσει αφοσιωμένους φίλους από όλη τη Θεσσαλονίκη, παντρεύοντας στη κουζίνα του το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το στιλ με την εξυπηρέτηση. Πρόκειται για έναν χώρο για τους απαιτητικούς της ψαροφαγίας, χωρίς να λείπουν τα πιάτα κρεατικών. Ο χώρος είναι φωτεινός, χαρούμενος, παρεΐστικος. Τα ψάρια ημέρας και τα φρεσκότατα θαλασσινά προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία και πολλές εκδοχές. Δοκιμάστε το τηγανιτό χταπόδι, τη μαριναρισμένη κουτσομούρα και τον περίφημο μαρινάτο γαύρο, επίσης μην ξεχάσετε να παραγγείλετε αστακομακαρονάδα.

7. Γλυκάνισος

Η μοντέρνα εκδοχή της ουζοκατάστασης με έμφαση στις καλές τιμές και στην ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στο πιο «φρέσκο» και φιλικό περιβάλλον. Απολαύστε φρέσκο ψάρι, εκλεκτούς ουζομεζέδες και μια μεγάλη ποικιλία τσίπουρου από όλη την Ελλάδα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε κριθαρότο με καραβιδοουρές και τα κεφτεδάκια του ξηρού μπακαλιάρου.

8. Θυμάρι

Ένα νέο μεζεδοπωλείο ήρθε να γεμίσει με νοστιμιές, καλή διάθεση και ακόμη καλύτερες τιμές την Καλαμαριά. Το «Θυμάρι» είναι προορισμός για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και την παρέα.
Αν θέλετε να απολαύσετε το τσιπουράκι, το ουζάκι, τη μπύρα ή το κρασί σας με νόστιμα συνοδευτικά πιάτα, μεζέδες, μια ποικιλία τυριών χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να παραγγείλετε ένα ολόκληρο γεύμα, βρίσκεστε στο σωστό σημείο.
*Που θα το βρεις:  Θεμιστοκλή Σοφούλη 26, Καλαμαριά

9. Γιαλός

Φρέσκα ντόπια ψάρια ημέρας, αλλά και επιλεγμένα κρεατικά, για να ικανοποιηθούν τα γούστα όλης της παρέας. Σε έναν χώρο λιτό και όμορφο απολαμβάνετε την μπύρα σας με την specialite παέγια θαλασσινών.
*Που θα το βρεις: Ν.Πλαστήρα, Μικρό Έμβολο, Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς

10Παλιά Σαλαμίνα  

Επειδή η «κρίση» θέλει καλοπέραση, γιατί να μην πας κάπου που ξέρεις ότι θα φας και θα πιεις ποιοτικά και οικονομικά; Η Παλιά Σαλαμίνα αγαπημένο στέκι, είναι κανονικότατα μεζεδοπωλείο, μην ξεγελιέσαι από την παραλία που είναι δυο βήματα και νομίζεις ότι σερβίρονται μόνο θαλασσινά! Μην περιμένεις καν την Κυριακή για εξόρμηση!
*Που θα το βρεις: Κίμωνος Βόγα 31, Ανάληψη

11Μαϊάμι 

Η εμπειρία του στο χρόνο και η εξαιρετική του ποιότητα βοήθησε να επεκταθεί η φήμη του «Μαϊάμι» και στο εξωτερικό. Με αμείωτο το μεράκι η νέα γενιά πίσω από το αγαπημένο seafood restaurant, μας συστήνει ξανά την καλή ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, παρουσιάζοντας τα μας με έναν πιο δημιουργικό τρόπο!
*Που θα το βρεις: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη

No comments:

Post a Comment